TRT 1 en iddiali projesinin fişini çekti! Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı’na erken veda!

TRT 1 en iddiali projesinin fişini çekti! Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı’na erken veda!

TRT 1 ekranlarında yaprak dökümü yaşanıyor. Yayına girdiği ilk anda savaş temalı aksiyon sahneleri ile ön plana çıkan Barbaros Hayrettin: Sultanın Fermanı dizisi erken finale hazırlanıyor. İşte detaylar…

Dizi henüz geçtiğimiz yıl sonunda gösterime girmişti.TRT 1 ekranlarında geniş bir hayran kitlesi oluşturan dizinin finale gireceği haberi duyuruldu. Şu ana kadar 12 bölüm yayına giren ve yeni bölüm için hazırlanan Barbaros Hayrettin: Sultanın Fermanı için ani bir kararla bitiş tarihi netleşti.

Yusuf Esenkal ile Serdar Öğretici’nin yapımcılığını üstlendiği dizinin çekimleri İstanbul, Antalya ve Marmaris'te gerçekleştiriliyordu. Her hafta Cuma akşamı saat 20.00'da TRT 1'de izleyicisi ile buluşan dizi için final tarihi de netleşti. Heyecan dolu aksiyon sahneleri ile ön plana çıkan tarihi ve geçmişi ekrana getiren dizinin erken finalinin sebebi merak edildi.

BARBAROS HAYRETTİN SULTANIN FERMANI DİZİSİ NE ZAMAN BİTECEK?

trt-1-en-iddiali-projesinin-fisini-cekti-barbaros-hayreddin-sultanin-fermanina-erken-veda-2.jpg

Her bölüm ayrı heyecan uyandıran başrolünde Tolgahan Sayışman, Bahadır Yenişehirlioğlu, Melisa Döngel, Timur Acar, Ufuk Özkan, Arif Pişkin ve Hasan Küçükçetin’in yer aldığı dizinin reyting kurbanı olduğu söyleniyor.

Senaryosunu Uğur Uzunok, Hamza Akyıldız, Zülküf Yücel ile Esma Koç'un ele aldığı dizi için son 8 bölüme girdiği söylendi. Bu da iki aya denk geliyor. Toplamda 20 bölüm yayınlanarak ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Yapılan hesaplamaya göre Haziran ayında 20. bölümü ile ekranlara veda edecek.

BARBAROS HAYRETTİN KİMDİR?

Barbaros Hayrettin: Sultanın Fermanı dizisi 23 Aralık 2022 tarihinde yayınlanmıştır. ES film yapım şirketinin elinden çıkan diziye adını da veren Hayrettin Paşa Hızır reis olarakta biliniyor. Selanik Vardar ağlarından Midilli fatihlerinden kabul edilen Sipahi Vardar Yakup ağanın oğludur. 1470'li yıllarda Midilli adası'nda dünyaya gelmiştir. Osmanlı'da Akdeniz'e hükmeden 25.Kaptanı Deryadir.

Barbaros Hayrettin Paşa'nın asıl adı Hızır Reis'tir. Ona Barbaros adı abisi Oruç Reis'ten kalmıştır. Onun ölümünden sonra kendi de kullanmıştır. Hayrettin ise Osmanlı Devleti'ne yaptığı hizmetlerden dolayı Yavuz Sultan Selim tarafından “dinin hayırlısı” anlamına gelecek şekilde verilmiştir. 1534 ve 1546 yılları arasında Osmanlı donanmasında görev almıştır.