Trump'ın Ankara'da Kaldığı Otele Özel Tuvalet Getirildiği İddiasına Yanıt
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ankara ziyareti sırasında konakladığı otele dışarıdan özel tuvalet getirildiği ve biyolojik atıklarının ABD'ye götürüldüğü yönündeki iddialar gündem oldu.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ankara ziyareti sırasında konakladığı otele dışarıdan özel tuvalet getirildiği ve biyolojik atıklarının ABD'ye götürüldüğü yönündeki iddialar gündem oldu. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran söylentilere ilişkin otel yönetiminden açıklama geldi.
Otelin genel müdürü Hakan Arslan, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Trump'ın konakladığı odada tuvaletle ilgili herhangi bir değişiklik yapılmadığını söyledi.
Sosyal Medyada Gündem Olan İddialar
Donald Trump'ın Ankara ziyareti sonrasında ortaya atılan bazı iddialar, kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu. İddialarda, ABD Başkanı'nın konakladığı otele dışarıdan özel bir tuvalet getirildiği ve biyolojik atıklarının özel yöntemlerle ülkesine geri gönderildiği öne sürüldü.
Kısa sürede yayılan bu söylentiler, kamuoyunda merak uyandırırken gözler Trump'ın konakladığı otelin yönetimine çevrildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan otel yetkilileri, iddiaların doğru olmadığını ifade etti.
Otel Müdürü İddiaları Yalanladı
CNN Türk'e konuşan otelin genel müdürü Hakan Arslan, Trump'ın kaldığı odada herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirtti.
Arslan, “Bizim otelimiz içerisinde, odamız içerisinde yapılan en ufak bir tuvaletle alakalı değişiklik yoktu” ifadelerini kullanarak, kamuoyunda yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Otel yönetimi, Trump'ın konaklaması süresince standart güvenlik ve protokol kurallarının uygulandığını, bunun dışında farklı bir düzenlemeye gidilmediğini vurguladı.
Yemekler Otel Mutfağında Hazırlandı
Hakan Arslan, Trump'ın Ankara ziyareti sırasında yemeklerin otel mutfağında hazırlandığını da açıkladı.
Arslan, yemeklerin otelin şefleri tarafından yapıldığını ancak sürecin Trump'ın beraberindeki özel aşçı ekibinin gözetimi ve bilgisi dahilinde yürütüldüğünü belirtti.
Konuyla ilgili açıklamasında, “Yemeklerini bizim şef arkadaşlarımız orada hazırladı ama Sayın Trump'ın kendi şeflerinin bilgisi ve izlemesi dahilinde yaptılar” ifadelerine yer verdi.
Trump'ın Otel Çalışanlarına Yaklaşımını Anlattı
Otel müdürü Hakan Arslan, Donald Trump ile kısa süreli de olsa görüşme fırsatı bulduklarını söyledi.
Trump'ın otel çalışanlarına karşı son derece nazik ve mütevazı bir tavır sergilediğini belirten Arslan, ABD Başkanı'nın personelle olan iletişiminden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Arslan, açıklamasında, “Kendisiyle tanışabilme şansımız oldu ve bize karşı, özellikle otel çalışanlarına yönelik gerçekten çok tevazu sahibi olarak ve çok nezaketli bir şekilde yaklaştı” dedi.
Trump'ın Ankara ziyaretiyle ilgili ortaya atılan iddialar kamuoyunda tartışılmaya devam ederken, otel yönetimi tarafından yapılan açıklamayla söz konusu söylentilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.