Trump'tan Kuzey Kore'ye savaş uyarısı!

Trump'tan Kuzey Kore'ye savaş uyarısı!

Uzun zamandır aralarında büyük sıkıntıların olduğu Kuzey Kore ve ABD'de sular durulmuyor. Son olarak Trump, savaş uyarısında bulunarak, "Kuzey Kore rejimine karşı stratejik sabır dönemi başarısız oldu. Dürüstçe söylemek gerekirse bu sabır sona erdi. " aç

Beyaz Saray'da ilk defa konuk edilen Güney Kore Devlet Başkanı  Moon Jae-in ile Oval Ofis'te görüşen Trump, görüşmenin ardından ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kuzey Koretehdidine karşı Güney Kore ile sarsılmaz ve köklü bir işbirliği olduğunu ifade eden Trump,ABD'nin her zaman Güney Kore ile yan yana  olacağını söyledi.

SABIR SONA ERDİ

Trump, "Kuzey Kore rejimine karşı stratejik sabır dönemi başarısız oldu. Dürüstçe söylemek gerekirse bu sabır sona erdi. Kuzey Kore olarak bilinen  kötülüğe karşı müttefiklerimizi ve kendi vatandaşlarımızı korumak için  diplomatik, güvenlik ve ekonomik tedbirler noktasında Güney Kore ve Japonya ile  yakın çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

BERABER YÜZLEŞİYORUZ

Moon ile Kuzey Kore'ye karşı alınabilecek tüm tedbirleri konuştuklarını dile getiren Trump, ayrıca iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasını da yeniden müzakere ettiklerini söyledi.

Trump, "Kuzey Kore'nin vahşi ve pervasız rejiminin tehditiyle beraber yüzleşiyoruz. Bu rejimin nükleer ve balistik füze programları kararlı bir karşılık gerektiriyor." değerlendirmesinde bulundu.