TSK’da cemaziyelevvel taraması! Terfide herkes olağan şüpheli

TSK’da cemaziyelevvel taraması! Terfide herkes olağan şüpheli

TSK'nın komuta kademesinin belirleneceği 2017 Yüksek Askeri Şurası nedeniyle OHAL ilan edildi. Terfi ve tayinlerde ince elenip sık dokunmaya başlandı. 2016 yılındakinden daha önemli ve kritik görülen YAŞ için istihbarat birimleri aktif olarak devreye soku

GEÇMİŞ DİDİK DİDİK EDİLİYOR

TSK'nın oluşacak yeni komuta kademesi için   ayrıntlı dosyaların hazırlandığı öğrenildi. Askeri ve   sivil istihbarat  birimleri,  ayrı ayrı  yürüttükleri çalışmalarda şekillenecek komuta kademesinin tamamını mercek altına  aldı. Arşiv ve saha araştırmalarında  hiç bir ayrıntı göz ardı edilmedi. Çalışmalarda, terfi ve kritik noktalara tayin edilecek personelin yakın değil, tüm geçmişi ile ilişkileri didik didik edildi.

 

AMİRLER DE ARAŞTILIYOR

Bu arada istihbarat birimleri, ilk kez bu YAŞ'ta sadece terfi ve kritik noktalara tayin edilecek personeli değil, amirlerini de incelemeye aldı.  Geçmiş terfi ve tayinlerde imza koyan amirlerin de geçmişleri de araştırma kapsamına alındı.

Öte yandan; özellikle terfi ettirilecek komuta kademesinin ilk ve ortaöğretim  çağından itibaren yetişme süreçlerine, aile ve arkadaş çevresine, tayin ve terfilerindeki imzalara, askeri ve sivil istihbarattan gelen notların da şahsi dosyalarında yer verildiği  öğrenildi.

 

FETÖ VE DERİN YAPILAR

Bu arada araştırmada TSK'daki olası kripto FETÖ elemanların yanı sıra diğer yapılanmalar da   unutulmadı. Kripto FETÖ’cüler ile birlikte bu yapılarda tehdit kapsamına alındı. FETÖ’cülerde boşalacak kadrolara bu yapıların sızma girişiminde bulunabilecekleri göz önünde bulundurularak, değerlendirmelerin buna göre yapılması kararlaştırıldı.

 

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan