Türkiye Kasaplar Federasyonundan et fiyatlarına yeni zam açıklaması!

Türkiye Kasaplar Federasyonundan et fiyatlarına yeni zam açıklaması!

Kırmızı et fiyatları son dönemde gelen zamlarla gündemdeki yerini korurken Ramazan ayı öncesi yeni zam endişesi ortaya çıkmıştı. Et fiyatlarına yeni zam gelecek mi, var mı sorusuna Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı yanıt verdi.

Son dönemin zam rekortmeni gıda ürünleri arasında yer alan et fiyatları için yeni zam güncellemesi olup olmayacağı merak konusu olmuştu. Özellikle de Ramazan ayı öncesi fiyatlarda yeni zamlar olacağı iddiaları kamuoyunda büyük tepki çekerken konu hakkında son dakika açıklaması Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı’dan geldi.

Vatandaşın kırmızı ete ulaşmasının çok önemli olduğunu belirten Yardımcı Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayı sona erene kadar uygulayacakları et fiyatları politikasını duyurdu. Et fiyatlarında son dönemde spekülatif açıklamalar yapıldığını belirten Yardımcı bu açıklamaların önüne geçmek için kamuoyunu bilgilendirdiklerini duyurdu.

ET FİYATLARI NE OLUR, KIRMIZI ETE YENİ ZAM VAR MI GELECEK Mİ?

Yardımcı yaptığı açıklamasında "Ramazana iki ay olmasına rağmen et fiyatlarının artması için spekülatörlük yapıyorlar. Sayın Bakanımız da açıkladı. Ülkemizde yeterince hayvanımız da etimiz de var. Girdi maliyetlerinin artması ister istemez et fiyatlarına da yansıyor. Türkiye'nin tek gündemi sanki etmiş gibi spekülatörlük yapıyorlar, gündem yaratmaya çalışıyorlar. Eti gündemden kaldıracağız. Et önemli gıdamız, içinde tüm vitaminler var. Kalsiyum, fosfor, A, B, B12 vitaminleri bakımından zengin. İnsan hücrelerini yenileyen önemli bir gıda. İnsanımız gitsin etini alsın istiyoruz" diyerek eti gündemden kaldıracaklarını söyledi.

Et fiyatlarına Ramazan ayı sonuna kadar zam yapmama kararı aldıklarını belirten Yardımcı "Ramazan bitene kadar elimizden geldiğince kırmızı ete zam yapmayacağız. Spekülatörlerin karşısındayız, korkumuz da yok. Her yıl aynısını yapıyorlar, devletimiz buna yönelik tedbirini alıyor" diyerek vatandaşın içini rahatlattı ve paniğe gerek yok mesajı verdi.