Türkiye'de bir ilk! Başkan imzaladı sadece o ilde geçerli olan kararla asgari ücret 13.527 TL oldu

Türkiye'de bir ilk! Başkan imzaladı sadece o ilde geçerli olan kararla asgari ücret 13.527 TL oldu

2023 asgari ücret maaşı için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile zam oranı yüzde 54,6 olarak ilan edilmişti. Asgari ücrete gelen zamla yeni maaş 8 bin 500 TL olarak hesaplanırken Nizip Belediyesi 2023 zam oranını açıkladı.

Türkiye'de bir ilk! Başkan imzaladı sadece o ilde geçerli olan kararla asgari ücret 13.527 TL oldu... 2022 senesinde alınan tüm önlemlere rağmen yükselişini sürdüren enflasyon rakamları nedeni ile memur, emekli ve asgari ücretli gibi sabit gelire sahip olan çalışanlar için büyük gelir kaybı oluşmuştu.

Yaşanan düşüş vatandaşın ay sonunu getirmesini zorlaştırırken konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışanları enflasyona ezdirmeme sözü vermişti. 2022 yıl sonunda beklendiği üzere Aralık ayının sonuna doğru 2023 asgari ücret maaşı açıklanmış, çalışanlara yüzde 54,6 zam yapılarak Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere yeni zamlı maaş 8 bin 500 TL olarak belirlenmişti.

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN YENİ DUYURU! SADECE O ÇALIŞANLAR ALACAK

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından TÜRK-İŞ'in görüşmelerden çekilmesi üzerine bu sene uzlaşma çıkmamış çoğunluk kararı ile asgari ücret maaşı 8 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücret maaşının resmen belirlenmesi üzerine her sene olduğu gibi belediyelerde de zam pazarlıkları başlamış, pek çok belediye yeni sözleşmeler imzalayarak personeline ödeyeceği maaşı belirlemişti. Bu belediyelerden biri de Gaziantep'in Nizip Belediyesi oldu.

zam-karari.jpg

Nizip Belediyesi Konferans Salonu içerisinde düzenlenen tören ile yeni sözleşmeye imza atan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "2022 yılına baktığımızda şirket personelimizin yevmiye olarak aldığı para 235 lira 32 kuruştu, biz şimdi yüzde 75,5 oranında bir fark uygulayarak bu rakamı 413 liraya çıkardık.

Yine gerek ikramiye gerekse sosyal haklarda da aynı şekilde fark uygulayarak alacakları miktarı en üst seviyeye çıkardık" diyerek geçen sene Ocak ayında 6 bin 845 TL olan maaş tutarını bu sene 13 bin 527 TL seviyesine çıkardıklarını söyledi. Kadrolu personel için ödenen rakam ise 18 bin 68 TL olarak revize edildi. Söz konusu zam kararı uygulamaya alınırken personele ödenecek olan zamlı maaş tutarları hesaplara açıklanan rakamlar üzerinden yatırılacak.