Türkiye'nin Dört Bir Yanında Kar Etkisi: Yurt Genelinde Hava Durumu Değişimi

Türkiye'nin Dört Bir Yanında Kar Etkisi: Yurt Genelinde Hava Durumu Değişimi

28 Ocak 2024'te Türkiye genelinde beklenen hava durumu değişiklikleri, kar yağışının etkilediği bölgeler ve meteorolojik uyarılar! İstanbul'a kar ne zaman düşecek?

Türkiye, 28 Ocak 2024'te yeni bir hava durumu dalgasıyla karşı karşıya. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son raporlarına göre, ülkenin birçok bölgesinde kar yağışı ve soğuk hava dalgası etkili olacak. Özellikle Bolu ve çevresi ile Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Kastamonu'nun kuzeyi ve Sakarya'nın güney ve doğu yükseklerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanlar için soğuk hava ve kar yağışının getirdiği zorluklar gündeme geliyor.

Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde yağışlar görülecek. Güney kıyı kesimlerde ise yağmur ve sağanak yağışların hakim olması bekleniyor. MGM, bu hava koşullarının ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına neden olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Sıcaklıkların ise kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyretmesi öngörülüyor.

Marmara Bölgesi'nde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Trakya ve iç kesimlerde kar, kıyılarda ise yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Özellikle Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları öngörülüyor. İstanbul'da ise aralıklı yağmurlar ve yükseklerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek.

Ege Bölgesi'nin iç kesimleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlarına hazırlanıyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtiliyor.

Akdeniz Bölgesi'nde ise Batı Akdeniz ile Mersin'in batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi, parçalı ve çok bulutlu bir hava altında, bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının etkisinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Bu hava durumu raporu, Türkiye'nin kış mevsiminde ne kadar değişken ve çeşitli hava koşullarına sahip olduğunu gösteriyor. Vatandaşların, özellikle ulaşım ve sağlık açısından gerekli tedbirleri alması önem taşıyor. Kar yağışının seyrinin ve etkilerinin takibi için MGM'nin güncel raporlarına ve yerel yönetimlerin uyarılarına dikkat edilmesi öneriliyor.