Tuvalet temizliğinde bunlara dikkat edin! Doğru ürünü doğru yüzeyde kullanın!

Tuvalet temizliğinde bunlara dikkat edin! Doğru ürünü doğru yüzeyde kullanın!

Tuvalet temizliği hem evlerde hem de ofislerde büyük bir öneme sahiptir. Bakterilerin en çok yer aldığı tuvaletlerde hijyenin en iyi şekilde sağlanması gerekmektedir. Aksi halde birçok hastalığın bulaşması mümkündür.

Yüksek hijyen seviyesinin elde edilmesi gereken en önemli yerlerden birsi tuvaletlerdir. Tuvaletlerin temizliği evlerde önemli olduğu kadar, ortak kullanılan ofislerde de oldukça önemlidir. Tuvalet temizliği için en çok tercih edilen ürünlerin başında çamaşır suyu gelmektedir.

Çamaşır suyu hem mikropların öldürülmesi hem de inatçı lekelerin çıkartılmasını sağlamaktadır. Tuvalet temizliğinde lavabolar, klozetler, fayanslar, derzler ve duşa kabinler yer almaktadır. Her bir alanın temizliği için ilk olarak kişilerin kendi sağlıkları açısından birtakım önlemler alması gerekmektedir. Kullanılan kimyasal içerikli ürünler, kişilerin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

KURULAMAYA ÖZEN GÖSTERİN

klozet-temizligi-ofix-blog.jpg

Gerekli sağlık önlemlerinin alınması ile fayans temizliklerinde çamaşır suyu tercih edilebilineceği gibi fayanslar için özel olarak üretilen temizlik malzemeleri de tercih edilebilir. Fayans temizliklerinde, tercih edilen malzeme ile temizlik yapıldıktan ve durulandıktan sonra su lekelerinin kalmaması için mutlaka kuru bir bezle fayansların silinmesi gerekmektedir. Sararan ve oldukça kötü bir görünüme neden olan derzler için de çamaşır suyu tercih edilebilineceği gibi küf önleyici ürünlerde kullanılabilir. Dar alanlara sahip derzler için diş fırçası kullanılabilir. Derz temizliğinde tuz ruhu gibi ağır kimyasallar kullanılmamalıdır. Bu ürünler, tüm fayansların zarar görmesine neden olabilmektedir. Aynı zamanda, karbonat ve beyaz sirke ile de derz aralarının temizlenmesi sağlanabilir.

KLOZET TEMİZLİĞİNDE BEŞ DAKİKA BEKLEYİN

En önemli aşamalardan biri olan klozet temizliğinde çamaşır suyu kullanımı tercih edilebilir. Kaliteli bir fırça yardımı ile klozet içerisine dökülen çamaşır suyu her noktaya ulaştırılır ve klozet kapağı kapatıldıktan sonra beş dakika gibi bir süre beklenir. Birkaç kez çekilen sifon ile klozetin iç temizliği tamamlanır. Klozet kapağının temizliği için de çamaşır suyu kullanımı tercih edilebilir.

LAVABOLAR İÇİN KİREÇ SÖKÜCÜ KULLANIN

Tuvalet lavabolarında yer alan kireçlerin giderilmesi için çamaşır suyu tercih edilebilineceği gibi etkili bir kireç sökücü üründe tercih edilebilir. Mümkün olduğunca sık aralıklarda lavaboların temizliğinin yapılması, kireç lekelerinin kalıcı olmasını engellemektedir.