Ucuz parfüm 22 kişiyi birden zehirledi! O ülkede konuya ilişkin soruşturma başlatıldı

Ucuz parfüm 22 kişiyi birden zehirledi! O ülkede konuya ilişkin soruşturma başlatıldı

Gündeme gelen olay Rusya'da yaşandı. Bir parfüm kokusu nedeni ile yaşanan zehirlenme vakası üst üste iki gün görülünce konuya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Belousovo bölgesinde yaşanan talihsiz olayda nedeni bilinmeyen bir şekilde 17 öğrenci birden zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin yanı sıra 5 personelin de aynı durumu yaşadığı öğrenilirken doktorlar tarafından öğrenci ve görevlilerin neyden kaynaklı olarak zehirlendiği merak edilerek araştırılmaya başlandı.

22 KİŞİ BİRDEN HASTANEYE KALDIRILDI!

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İlk gün yaşanan bu zehirlenme vakasının ardından iki gün içerisinde iki kez görülmesi olayın daha da ciddi bir boyuta taşınmasına neden oldu. Gizemli olarak adlandırılan bu zehirlenme vakasının neyden kaynaklandığı araştırılırken bölgede yaşayan kişiler tarafından bu durum tehdit edici ve tedirginlik verici bir hal almaya başladı. Hastaneye kaldırılan kişilerin tedavisinin ardan doktorlar tarafından elde edilen bilgilere göre kişilerde görülen belirtilerin şiddetli göz, kulak ağrısı olduğu ifade edildi.

KONU İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

Yaşanan bu durumun ardından elde edilen ilk bilgilere göre zehirlenme olayının yaşanmasının zehirlenen öğrencilerin bulunduğu sınıfta parfüm sıkan kıza dayandığı öğrenildi. Olayların yaşanmasının ardından konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Bölgesel Soruşturma Komitesi tarafından yapılan ilk açıklamaya göre "Sıvının bileşimini belirlemek için kimyasal inceleme de dahil olmak üzere bir dizi adli tıp çalışması başlatıldı" ifadeleri ile parfümün incelemeye alındığı öğrenildi.

Bunun yanı sıra da Tıbbi yetkili Vladimir Soshnikov tarafından yapılan diğer açıklamaya göre "Koku hakkında hiçbir bilgi olmaması üzücü. Eğer hala parfümse, benzil asetat da çok miktarda kullanıldığında benzer semptomlara neden olabilir. Bu madde genellikle yasemin kokusu sentezlemek ve parfümlerin uzun ömürlülüğünü arttırmak için kullanılır. Ucuz üretimde kullanılır, kokusu acı bademlere benzer. Tüm bu katkı maddeleri parfüm üretim maliyetini düşürmek ve aromayı sabitlemek için kullanılıyor" ifadeleri ile ucuz parfüm ürünlerinin ortaya çıkarabileceği sorunlardan da bahsedilmiş oldu. Yaşanan bu olay ucuz fiyat ile satılan ve sağlığa etki eden diğer kozmetik ürünler hakkında da vatandaşlara uyarı niteliği taşımış oldu.