Üniversiteler 10 ilde mi kapandı, tüm şehirlerde mi kapandı?

Üniversiteler 10 ilde mi kapandı, tüm şehirlerde mi kapandı?

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün ilan edilen üniversiteler sonrasında öğrenciler tatil olan illeri araştırmaya başladı.

Üniversiteler 10 ilde mi kapandı, tüm şehirlerde mi kapandı? Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün ilan edilen üniversiteler sonrasında öğrenciler tatil olan illeri araştırmaya başladı. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre ise üniversitelerin sadece deprem (OHAL) bölgesinde değil tüm şehirlerde kapatıldığı belirtildi. Buna göre ise işte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan depreme 100 milyar lira bütçe ayırdıklarını ifade ederek, "Hızla enkaz kaldırma ve yeniden inşa faaliyetlerine başlayacağız. Yüz binlerce konutu yeniden inşa edecek, depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlar yapıyoruz. Birkaç haftaya kadar da somut adımlar atacağız. Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Diyarbakır’da da diğer 9 vilayetimizde de bunları başaracağız. Sadece Hazine Maliye’den bu işler için 100 milyar lira ayırdık. Biz vatandaşımızı darda, yoklukta, sokakta bırakmadık, bırakmayacağız. Topyekun deprem seferberliği içindeyiz" dedi.

ÜNİVERSİTELER TÜM İLLERDE Mİ KAPATILDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitelerin tüm illerde mi yoksa 10 ilde mi tatil edildiği araştırılırken ilk gelen bilgilere göre üniversiteler uzaktan eğitim ile yapılacak.

Vize ve final sınavları da online olarak uzaktan olacak. Erdoğan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Üniversitelerimizin tamamının KYK'ya ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Zira yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz" dedi.