Uzaylı arayışında kullanılan yapay zeka aracılığıyla dikkat çeken sinyaller tespit edildi

Uzaylı arayışında kullanılan yapay zeka aracılığıyla dikkat çeken sinyaller tespit edildi

Bilim insanları tarafından Dünya dışı varlıkların arayışında yeni yapay zekalar geliştiriliyor. Bu yapay zeka ile Dünya dışı yıldızlardan 8 ilginç sinyal geldiği tespit edildi.

Uzaylı arayışında kullanılan yapay zeka aracılığıyla dikkat çeken sinyaller tespit edildi: Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada yeni bir makine öğrimi yönteminin uzaylı yaşamı ile ilgili arayışında daha önce hiç elde edilmemiş 8 ilginç bulgu elde etti. Bu sinyallerin ise Dünya'ya yakın olan 5 yıldızdan gelen sinyaller olduğu anlaşıldı. Başka dünyalarda uzaylı zekasının olabileceği ihtimalleri güçlendi.

DÜNYA DIŞI VARLIKLAR ARANIYOR

Bilim insanları tarafından yapılan bu araştırmaya göre elde edilen bulgular Dünya'nın da ötesinde yaşam belirtilerinin bulunması anlamına geliyor. Dünya'nın dışındaki zeka arayışının çoğunluğu teknoimzaları bulmaya odaklı. Yani yanlışlıkla veya bilerek uzaylı teknolojisinden gelmiş olabilecek sinyalleri aramaya odaklı çalışmaktadır. Şimdi ise gelişen teknoloji ile bilim insanları tarafından bu teknoimzalar bulunmaya çalışılıyor.

Fakat bulmakta zorluk yaşanıyor. Çünkü çoğu parazitten kaynaklı çok sayıda ilgin veri bulunmakta. İnsan teknolojisinden kaynaklı parazitler algılanıyor.

Söz konusu araştırmada kullanılan yeni sistem ile araştırmacılar evrenden Dünya'ya gelen büyük miktarlardaki verileri taramasına ve ilgi çekici olanları ise bularak daha hızlı ve kontrollü incelemeye yarıyor. Yapılan bu araştırmada aranan sinyallerde işe yaramaz olanların ise filtrelenmesini sağlıyor.

8 SİNYAL TESPİT EDİLDİ

Bilim insanları tarafından yapılan bu araştırmalar sonucunda sistemi anlatan yeni bir makale yayınlandı. Bu makalede şimdiden 8 sinyalin bulunduğunu söyledi. Daha önce tanımlanmamış ilgi çekici Dünya dışı zeka sinyali olarak adlandırdıkları sinyaller toplamda 8 adet. Bu sinyaller üzerine çalışıldığını anlatan makalede henüz tekrardan sinyal alınmadığını da açıklıyor.