Uzun yıllar birlikte olanların bağlılık sırları! Aşkınızı korumak için taktikler!

Uzun yıllar birlikte olanların bağlılık sırları! Aşkınızı korumak için taktikler!

Bir ömür sürecek sağlıklı bir ilişkinin sırrı basit ama etkili o tekniklerde gizli…

Yeni başlayan bir ilişkiyi uzun yıllar sürdürebilmek büyük bir çaba ve özveri gerektirir. İlişki içerisinde kendini doğru ifade edebilmek ve doğru anlaşılabilmek önemlidir. İletişim sırasında partnerinizi daha çok kendinize çekebilir ya da itebilirsiniz. Tüm kontrolün tamamen sizin elinizde olduğu bir ilişkide sorunların kolayca çözüme kavuşabilmesinde doğru etkileşim büyük önem taşıyor.

BİRBİRİNİZİ DİNLEYİN!

Sağlam bir ilişkinin temelinde birbirini dinlemek yatıyor. İlişkiyi daha dinamik tutabilmek için karşılıklı etkileşim sırasında birbirini duymak ve anlamak önemli. Açık fikirli olup doğru veya yanlış her zaman iyi bir dinleyici olmak ve yol göstermek önemli.

KAVGA SONRASI BİRBİRİNİZE FIRSAT VERİN!

Her ilişkide yaşanabilecek tartışmalar büyük problemler haline gelmemeli. Kızgınlık anında iletişim kurmadan sakinleşmeyi beklemek fayda sunar. Her iki tarafın tartışmaya kaynaklık ettiği büyük kavgalar mutsuzluğa sürükler. Zamanla ilişki yıpranabilir. Sakinleştikten sonra iletişim kurmak önemlidir.

SORUNLARI KONUŞUN!

uzun-yillar-birlikte-olanlarin-baglilik-sirlari-askinizi-korumak-icin-taktikler-2.jpg

Her ilişkide muhakkak ki yolunda gitmeyen açmazlar meydana gelecektir. Çıkmaz sokağa girildiğinde hoşlanmayan durumlar geri getirilmelidir. Böyle bir durumda sessizlik pek işe yaramayabilir. Günlerce hatta haftalarca kırgın uyumak yerine ilişkiyi tamir etmeye dönük iyileştirici çözüm yolları bulunmalıdır.

GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKİN!

Affetmek her ilişkide kuvvetli bağların geliştirilebilmesi için büyük önem taşır. Geçmişte yapılan hatalar sürekli yeniden gün yüzüne çıktığında ilişki daha çok yıpranır ve istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Uzun yıllar sürecek bir evliliğin temelinde geçmişi sünger çekebilmek ve affetmek ile gizlidir.

FAZLA GURUR İLİŞKİYİ ÇIKMAZA DÜŞÜRÜR!

Gurur ilişkiyi tamamen bitiren bir duygu. Her iki taraf haklılık iddiası ile gururuna yenik düşerek istenmeyen ve beklenmeyen hareketlerde bulunursa o ilişki tamamen çıkmaza düşer. Böyle bir durumda tarafların orta noktayı bulması gerekir. Sorunları birlikte aşabilmek sorunları çözüm üretebilmek için gururu bir kenara bırakarak konuşmayı seçmek gerekir.