Vakıfbank Halkbank ve Ziraat Bankası'nın EYT'den emekli olacak kişilere ödeyeceği promosyon açıklandı

Vakıfbank Halkbank ve Ziraat Bankası'nın EYT'den emekli olacak kişilere ödeyeceği promosyon açıklandı

Türkiye'de EYT yasasını bekleyen milyonlarca vatandaş için kritik gelişmeler gündemde yer edinmeye devam ediyor.

Vakıfbank Halkbank ve Ziraat Bankası'nın EYT'den emekli olacak kişilere ödeyeceği promosyon açıklandı - Türkiye'de EYT yasasını bekleyen milyonlarca vatandaş için kritik gelişmeler gündemde yer edinmeye devam ediyor. Bu doğrultuda kamu bankalarının EYT'den emekli olacak vatandaşlara ödeyeceği promosyon rakamlarına dair gelişmeler de gündemde yer edindi.

Bu süreçte EYT ile emekli olacak 2 milyon 250 bin kişi ile beraber Türkiye'de ki emekli sayılarının da 15 milyonu geçmesi bekleniyor. Bankaların bu süreçte 3 yıl süre ile emeklileri kendi müşterileri yapmak adına promosyon kampanyalarını sürdürdüğü ifade edilirken bu güne kadar da yüklü promosyon ödemeleri ile yarışı önde getirecek olan özel banka kampanyalarına ve Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından yapılan emekli promosyon kampanyalarına da karşılık verilmişti. Emekli olacaklara da devlet bankaları tarafından verilecek promosyonlar belli oldu.

DEVLET BANKALARI RAKAMLARI BELLİ OLDU

Türkiye'de EYT'li vatandaşların da normal emekli olacaklardan da farklı bir statüye sahip olmayacağı için bankaların da emekli promosyon kampanyalarını da aynı ve eksiksiz şekilde yararlanabileceği ifade edildi.

KAMU BANKALARI YENİ YILDA NE KADAR PROMOSYON ÖDEMESİ YAPACAK?

Türkiye'de üç kamu bankasının da 2023 yılında ödeyeceği promosyon tutarı da netleşmeye başladı. Üç kamu bankasından emekli maaşı alacak olan müşteriler maaşlarının yükselmesi ile birlikte daha da yüksek promosyon gelirinden faydalanabilecek. Bu doğrultuda emekli promosyon ödemelerinde de aynı rakamlar ödenecek.

İşte emeklilere ödenecek promosyon:

3.500 TL altında emekli aylığı alanlara 3.000 TL

3.500 TL ila 7.500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3.500 TL

7.500 TL ila 10.000 TL arasında emekli aylığı alanlara 4.500 TL

10.000 TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL tutarında olmak üzere promosyon ödemeleri gerçekleştirilecek.