Valiliklerden son dakika deprem bölgeleri için uyarı geldi!

Valiliklerden son dakika deprem bölgeleri için uyarı geldi!

Valilikler tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte yardım gönderen vatandaşlara irtibat kurulmadan yardım getirilmemesi konusunda uyarı yapıldı.

Yapılan son dakika açıklamasına göre Valilik deprem bölgelerine yardım göndermek isteyen vatandaşları uyardı. Uyarıda iyi niyetli bir şekilde destekler toplayarak gönderecek kişilerin yaşanabilecek kötü olaylar ve kargaşanın önüne geçilebilmesi için Valilik ya da AFAD ile iletişime geçilmesi gerektiğini açıkladı.

HALUK LEVENT UYARDI!

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Haluk Levent, kişilerin yaşadıkları sorunların önüne geçilebilmesi için yapılabileceklerden bahsederek, yardım göndermek isteyen kişilerin de bu noktada dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Organize bir şekilde yardımların sağlanması gerektiğini ifade eden Haluk Levent, "Kaç kez yazdım olmadı. Kaç kez! Önce Elazığ depreminde yazdım. Sonra İzmir depreminde. Sonra geçen yıl ki yangınlarda. Sonuç sıfır. Şu arkadaşın getirdiği gibi 50 kamyon geldi bugün ve hepsi boşa geldi. Boşu boşuna. Herkes iyi niyetli ama organize değil! Yapmayın etmeyin" şeklinde yaptığı sosyal medya paylaşımında geçen diyalog ise şu şekildeydi;

Vatandaş = Köylülerimizin gönderdiği yardımları buraya getirdik. Ama bu yardımları teslim edecek kimse bulamıyoruz.

AFAD görevlisi = Sen buraya gelmeden önce Valilikle iletişime geçip, sen yardımları buraya getir dediler mi?

Vatandaş = Yok biz köylülerin yardımlarını toplayıp getirdik. Biz bilgi almaya çalıştık ama kimse bir şey olmuyor.

AFAD görevlisi: Buraya gelirken Valiliklere ve AFAD'a danışmadan gelmenin sıkıntısı var. Sen dışarda dağıtmaya başladın ama ihtiyacı olmayan 7-8 tane alıp gitti.

Vatandaş = 3 taneye ihtiyacı olan 13 tane istiyor.

Bu nedenle de her ne kadar iyi niyet ile paylaşımlar yapılsa da vatandaşların bu konuda dikkat etmesi gerekenler aktarılmış oldu.