Yarın düzenleme başlıyor! Toz ve küp şeker alacaklar dikkat açıklama yapıldı 1 Eylül'e kadar devam edecek

Yarın düzenleme başlıyor! Toz ve küp şeker alacaklar dikkat açıklama yapıldı 1 Eylül'e kadar devam edecek

Artan gıda fiyatları sonrası devletin resmi kurumları tarafından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Yarın düzenleme başlıyor! Toz ve küp şeker alacaklar dikkat açıklama yapıldı 1 Eylül'e kadar devam edecek - Artan gıda fiyatları sonrası devletin resmi kurumları tarafından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Pancar Şeker Üreticileri Derneği tarafından (PANŞEK) yapılan açıklamalar doğrultusunda şekerin fabrika çıkış fiyatlarının 1 Eylül tarihine kadar "sabit fiyat" uygulamalarına geçildiği ve bu sürede bildiriler yapılarak vatandaşlara açıklamalarda bulundu.

SABİT FİYAT UYGULAMASI BAŞLIYOR

PANŞEK (Pancar Şeker Üreticileri Derneği) tarafından gelen resmi açıklamada ise şu ifadelere yer verildi. Resmi açıklamada 1 Eylül tarihine kadar şeker fabrika çıkış fiyatlarında şu an ki fiyatlar esas alınarak sabit fiyat uygulamasının başlayacağı ifade edildi. İşte o açıklamalar..

“Geçtiğimiz yıl dünya şeker fiyatlarındaki dalgalanmalar sebebiyle stok planlamamızı bozan ve arz istikrarını etkileyen olumsuzluklar yaşanmıştır. Ancak içinde bulunduğumuz pazarlama yılında gerçekleştirdiğimiz şeker üretim rakamları ve arz istikrarını sağlamak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımızca sektörde oluşturulan koordinasyon mekanizması sayesinde dünya şeker piyasalarında olası dalgalanmalara karşı herhangi bir risk ihtimali kalmamıştır. Bu gelişmeler çerçevesinde şeker üreticileri olarak, 1 Eylül’e kadar şeker fabrika çıkış fiyatlarında, halihazırdaki fiyatları esas alarak sabit fiyat uygulaması başlatacağımızı, sabit fiyat uygulamasının uzun süredir istikrarlı bir şekilde seyreden perakende fiyatlarına da olumlu yansıyacağını, ülkemizin gıda güvenliğinin sağlanmasına ve ekonomimize destek olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun ve sektör paydaşlarımızın bilgisine saygılarımızla arz ederiz.”

ŞEKERE ZAM GELMEYECEK

Şekerin fabrika çıkış fiyatlarına sabit uygulama yapılacağının açıklanmasının ardından 1 Eylül tarihine kadar vatandaşlar elde edilen bilgilere göre zamlardan etkilenmeyeceği bildirildi. Bu sayede vatandaşlar şekere uygun fiyatlarla sahip olabilecek.