Yarından sonra İzmir ve Ankara’da okullar açılacak mı? Binlerce veli ve öğrencinin dikkatine!

Yarından sonra İzmir ve Ankara’da okullar açılacak mı? Binlerce veli ve öğrencinin dikkatine!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında eğitim gündem konusu olmaya devam ediyor. Binlerce veli ve öğrenci yarından sonra okullarına dönüp dönmeyeceklerini merak ediyorlar. İşte konu ile ilgili son gelişmeler.

6 Şubat tarihinde Kahramamaraş’ta meydana gelen deprem 10 ili daha etkiledi. Deprem nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti. Bu süreçte en merak edilen konulardan bir tanesi ise okulların yeniden açılıp açılmayacağı oldu. Peki, İzmir ve Ankara’da okullar ne zaman açılacak?

İzmir ve Ankara’da okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamada, Pazartesi 71 ilde eğitime başlanacağı bildirildi. Diğer 10 İlde ise okulların ne zaman açılacağı Salı günü ortaya çıkacak.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyoruz. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız"

Yani İzmir’de ve Ankara’da binlerce öğrenci yarından sonra ikinci dönem için okullarına dönecekler.