Yeni parti kuracak Babacan ve Davutoğlu'nun oy oranı ortaya çıktı

Yeni parti kuracak Babacan ve Davutoğlu'nun oy oranı ortaya çıktı

Yeni parti hazırlığında olan eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve eski bakanlardan Ali Babacan'ın seçimlerde alabileceği tahmin edilen oy oranları ortaya çıktı.

2019 yılı sona ermeden kuracakları yeni partiyi açıklamaları beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ne kadar oy potansiyeline sahip olduğu yapılan anket sonucunda ortaya çıktı.

Suriye'de Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasının ardından yeni parti çalışmalarına ara vermesi beklenen ve açıklamaları erteleneceği tahmin edilen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kurmaylarından ve aile çevresinden edinilen bilgilere göre çalışmalara son hızla devam ettikleri ve plan yapılan süre zarfında açıklama yapacakları aktarıldı.

İktidarda olan AK Parti tarafından son zamanlarda kurulacak olan yeni partiler yakından takip ediliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda ilk kez Babacan ve Davutoğlu'nun kuracağı partilerin oy oranını yaptırılan kamuoyu anketiyle ölçüldü. Araştırmada, katılımcılara "Davutoğlu'nun partisine oy verir misiniz?" ya da "Babacan'ın partisine oy verir misiniz" yerine doğrudan "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.

AK Parti'nin anketinden Babacan'ın partisine oy vereceklerin oranı yüzde 0,7, Davutoğlu'na oy vereceklerin oranı ise yüzde 0,3 olarak ölçüldü.

Kulislerde Davutoğlu'nun AK Parti tabanından, Babacan'ın ise AK Parti'nin yanı sıra daha geniş bir siyasi yelpazeden destek göreceği değerlendirmesi yapılıyor.

Son genel ve yerel seçimlerde yüzde 1'in altındaki partilerin bile ittifaklar nedeniyle siyasi denklemde önemli bir rol oynaması nedeniyle, yeni partilere dönük bir dizi önlemin de yaşama geçirilmesi planlanıyor.