Yeni Zelanda yurt dışı personel alım ilanını yayımladı! 85 bin TL maaş ile işçi alımı yapacak!

Yeni Zelanda yurt dışı personel alım ilanını yayımladı! 85 bin TL maaş ile işçi alımı yapacak!

Pek çok kişi tarafından oldukça merak edilen ülkelerden biri olan Yeni Zelanda personel alım ilanını yayımladı. En az 85 bin TL maaş ile personel alımı yapacak.

Yurt dışında çalışmak isteyen kişiler tarafından en çok merak edilen ülkelerden biri olan Yeni Zelanda yayımladığı yeni personel alım ilanları ile pek çok kadroda personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli olan şartlar ve detaylar merak konusu olurken, hangi kadrolarda personel alımının yapılacağının yanı sıra bu kadrolarda çalışacak olan kişilerin en az 85 bin TL maaş ile çalışacağı duyuruldu.

Bu nedenle de personel alımlarında gerekli olan tüm şartların yanı sıra bu şartların tümünü sağlayan kişilerin Yeni Zelanda da ne kadar maaş alacağı merak konusu olmuştur. Gelen bilgiler doğrultusunda Yeni Zelanda'da tam zamanlı (haftada 40 saat) çalışan bir kişinin haftalık asgari maaşı 590$'dır (vergi öncesi). Öğrenci vizesiyle haftada 20 saat çalışmak ise vergi öncesi 295$ kazanabileceği öğrenildi. Asgari ücretin ise saatlik 14.75$'dır, yıllık asgari ücret ise 44.426$ olduğu ifade edildi.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALINACAK?

Kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri de Yeni Zelanda ülkesinde hangi kadrolarda personel alımlarının gerçekleştirileceği oldu. Konu hakkında gelen bilgilere göre başvuru yapmak isteyen kişilerin için başlıca alımının yapılacağı kadrolar şu şekildeydi;

  • Yaşlı Bakımı
  • Et ve Deniz Ürünleri İşletmeciliği,
  • Hizmet
  • Turizm
  • Havacılık (En az 150 kişilik)
  • İnşaat ve altyapı şeklinde verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kişilerin sağlaması gereken pek çok başvuru şartlarının bulunmasının yanı sıra bu şartları sağlayacak olan kişiler için yayımlanan personel alımlarına göre özel başvuru şartları da bulunmaktadır. Bu özel başvuru şartları şirketler tarafından belirlendiği gibi genel başvuru şartları ise şu şekilde verilmektedir;

  • Temel düzeyde olsa dahi İngilizce bilmek,
  • Daha kolay iş bulabilmek ve uyum sağlayabilmek için ikinci bir dil bilmek
  • Pasaport ve çalışma izni gibi belgelerin tam olması,
  • Her türlü iklim koşullarına uygun yaşayabilmek şartlarını sağlaması gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ülke tarafından alımının yapılacağı olan kadroların belirlenmesinin yanı sıra alımı yapılacak olan kadroları şirket yakın zamanda duyuracaktır. Bu nedenle kişilerin personel alımlarını yapabilmesi için yurt dışında personel alımı yapacak olan şirketleri sık sık takip etmesi gerekmektedir.