Yetkili makamlardan açıklama geldi! Depremlerin ne zaman sona ereceği açıklandı

Yetkili makamlardan açıklama geldi! Depremlerin ne zaman sona ereceği açıklandı

Tüm Türkiye yeni güne deprem açıklaması ile uyanırken bu süreçte de artçı depremler birçok bölgede gelmeye devam ediyor.

Yetkili makamlardan açıklama geldi! Depremlerin ne zaman sona ereceği açıklandı - Tüm Türkiye yeni güne deprem açıklaması ile uyanırken bu süreçte de artçı depremler birçok bölgede gelmeye devam ediyor.

Ülke genelinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 04:17 itibariyle 7.4 büyüklüğünde şiddetli deprem meydana gelirken birçok il ve ilçelerde de hissedilen büyük yıkımlara neden olan deprem sonrasında da bölgede artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. Bu süreçte artçı depremlerin ne zaman sona ereceği merak edilirken konuya ilişkin açıklamalar da Kandilli Rasathanesi tarafından Doç. Dr. Doğan Kalafat tarafından geldi. İşte detaylar!

YETKİLİ İSİMLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Depremin ardından açıklamalarda bulunan Kandilli Rasathanesi yetkilisi Doç. Dr. Doğan Kalafat şu ifaleri kullandı; "Artçı depremler uzun süre devam edecek. Zamana bağlı olarak sıklıkları ve büyüklükleri azalacaktır. Ancak bu uzun sürecek. Yaklaşık 1 yıl. Birkaç ay yoğun. Zaman içerisinde azalarak devam edecek." denildi.

Yapılan bu açıklamalar sonrasında ise 3. dalga uyarıları da AFAD tarafından geldi. AFAD tarafından yapılan açıklama da birçok bölgede ki vatandaşların dikkat etmesi gerektiği bildirildi.