Yıllardır ayakta uyutulduk! Su içme kriteri hatalı bulundu: Günde 2 litre su içmek organları çürütüyor!

Yıllardır ayakta uyutulduk! Su içme kriteri hatalı bulundu: Günde 2 litre su içmek organları çürütüyor!

İnsan vücudunun %60'ı su ile kaplıdır. Yetişkin bir bireyin vücudundan toksinleri atabilmesi için düzenli olarak su içmesi gerekiyor. Yapılan yeni araştırmalar yıllardır söylenen tüketim önerisinin tamamen hatalı olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Vücudun günlük su ihtiyacını karşılayabilmek için çay, kahve gibi içecekler tüketiliyor. Uzmanlar hiçbir içeceğin suyun yerini tutmayacağını söylüyor. Vücudun ihtiyaçlarını görmezden gelmeden su tüketiminin düzenli olarak yapılması söyleniyor. Fakat bugüne kadar söylendiği ve önerildiği gibi şekilde değil.

Yapılan son araştırmalar günlük 2 litre su içme önerisinin insanın kimyasına tamamen aykırı olduğunu ortaya koydu. 2 litre su içme önerisini yerine getirenlerin aslında vücudu çürüyor. Bu oranın vücudun ihtiyacı olanın oldukça üzerinde bir seviye olduğu fark edildi.

SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Gündelik hayatta içilen doğru orandaki su vücudun genel sisteminin daha rahat çalışmasını ve sindirimi kolaylaştırıyor. Hücrelerin eksik olan oksijenini tamamlayarak, besinlerin vücut içerisinde doğru bölgelere taşınabilmesini sağlıyor. Vücudun ısısı dengelenerek biriken ödem ve toksinlerin vücuttan atılması kolay hale geliyor.

Doğru oranda tüketilen su, vitamin ve mineral dengesini sağlayarak, besinlerin emilmesini destekliyor. Açlık hissini azaltarak metabolizmanın daha hızlı çalışmasını dengeliyor.

Kan dolaşımını hızlandıran su molekülü cildin daha genç ve güzel görünmesini de destekliyor.

GÜNDE KAÇ LİTRE SU İÇMEK GEREKİYOR?

yillardir-ayakta-uyutulduk-su-icme-kriteri-hatali-bulundu-gunde-2-litre-su-icmek-organlari-curutuyor-2.jpg

Suyun tüm bu faydası düşünüldüğünde tüketimdeki mantıksal yanlışlığın giderilebilmesi için ne yapmak gerekiyor? Uzmanlara göre günlük su alımının yarısı yiyeceklerden temin ediliyor. Bu nedenle günde 2 litre su yerine ortalama 1.5 litre su gerekli ihtiyacı karşılıyor.

KADIN VE ERKEKLERİN İHTİYACI FARKLI OLABİLİYOR!

Kadın ve erkeklerin vücuduna alacakları su oranı farklı olabilir. Bu da yapılan bir deneyle ortaya kondu. Birleşik Krallık'ta yapılan bir uygulama da 20 yaşlarında bir kadın ile erkek karşılaştırıldı. 20 yaşında olan erkek 70 kilo ağırlığındaydı. Yapılan incelemeler onun günde 3.2 litre su tüketimine ihtiyaç duyduğunu gösterdi. Aynı yaşlarda olan 57 kilo ağırlığındaki bir kadının su ihtiyacı ise 2.7 litreydi.