YÖK uzaktan eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu!

YÖK uzaktan eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uzaktan eğitime ilişkin kararın açıklanmasının ardından YÖK konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaşanan deprem felaketinin ardından alınan karar ile birlikte üniversitelerin kapatılarak online eğitime geçilmesine karar verilmişti. Bunun ardından pek çok öğrenci tarafından sürecin nasıl işleyeceği ve devam edileceği gibi konular da oldukça merak edildi. Konu hakkında ise YÖK tarafından son dakika açıklamaları geldi.

YÖK UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNİ AÇIKLADI!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada da belirtildiği gibi eğitimin uzaktan devam edileceğini belirtti. Yükseköğretim Kurulunca 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verildiği ifade edilirken detayların ne zaman ve nasıl açıklanacağı da merak konusu olmuştu.

Konuya ilişkin YÖK tarafından, "Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır." şeklindeki ifadeler ile süreç hakkında tüm detayların önümüzdeki dönemde açıklanacağını ifade etti.