YÖK'ten üniversiteler için 'online' eğitimin ardından şimdi de 'hibrit' eğitim kararı! Tarih açıklandı...

YÖK'ten üniversiteler için 'online' eğitimin ardından şimdi de 'hibrit' eğitim kararı! Tarih açıklandı...

Yaşanan depremin ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada üniversitelerde online eğitime geçildiğini duyurmuştu. Bugün yaptığı son dakika açıklamasında 'hibrit eğitimin değerlendirmede olduğu söylendi.

Türkiye'de 6 Şubat günü asrın felaketi yaşandı. Kahramanmaraş merkezli depremde 11 il etkilendi. Can kaybı sayısı günden güne artarken eğitim için alınan kararlar da yeni bir güncelleme yapıldı.

2626832-810x458.jpg

YÖK'ten üniversiteler için online eğitimin ardından şimdi de 'hibrit' eğitim kararı!- Türkiye asrın felaketini yaşadığı 6 Şubat günü gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin etkilerini hala yaşamaya devam ediyor. Facianın ardından Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerde online eğitime geçileceği belirtilmişti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar bugün yaptığı açıklamada hibrit eğitimi gündeme taşıdı.headline.jpg

20 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR!

Başkan Özvar, Uzaktan (Online) eğitimin 20 Şubat itibariyle başlayacağını ve nisan ayı başında da hibrit eğitimin de değerlendirileceğini belirtti. Özvar , "Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi" şeklinde konuştu.1-251.jpg

NİSAN AYINI İŞARET ETTİ!

Yaşanan deprem neticesinde şuanda bir çok deprem bölgesinde üniversitede görev alan tıp eğitmenlerinin, doktorların ve mühendislerin görev almakta olduğunu belirten Özvar, '20 Şubat'ta bahar dönemi başlayacak. Alınan kararlar nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimin harlanmasıyla hibrit eğitim de değerlendirilecektir' dedi.

Ayrıca Üniversitede talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildiği de belirtildi.