YPG'yi Türkiye korkusu sardı

YPG'yi Türkiye korkusu sardı

Hain terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG, Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapacağı planlarının olması ihtimaline karşılık sınıra sevkiyat yapmaya başladı.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör örgütü YPG'nin kontrolündeki Afrin kentine, Türk Askeri ve ÖSO güçlerinin operasyon yapacağı konuşulurken, sınırdaki hareketlilik dikkat çekiyor.

 TÜRK ASKERİNİN ELİ TETİKTE 

Türk Askeri sınırda eli tetikte beklerken, terör örgütü YPG de Afrin Türkiye sınırına yakın bölgelere sevkiyat yapıyor. 

Edinilen bilgiere göre Türkiye, PKK'nın Suriye kolu YPG'nin elindeki Afrin kentine bağlı Telrıfat kasabası ile Mınig askeri üssünü almak için operasyon hazırlıkları yapıyor. Operasyon hazırlıkları nedeniyle, Afrin-Kilis sınırının hareketli olduğu görüldü.

 YPG, AFRİN BÖLGESİNE AĞIR SİLAHLAR SEVK EDİYOR 

Terör örgütü YPG de Afrin Türkiye sınırına yakın bölgelere güçlerini sevkederek, bölgeye ağır silahlar, havan topları, roketatarlar, ısı güdümlü füzeler ve militan sevki yaptığı öğrenildi. 

DUVAR ÖRÜLMEYE DEVAM EDİYOR 

Sınırda bir yandan asker takviyesi devam ederken, bir yandan da Türkiye güvenlik amacıyla sınırda duvar örmeye devam ediyor. Sınırda Türkiye'ye bağlı İHA'lar da uçuş yaparken, sınır hattı boyunca yoğun güvenlik önlemleri alınıyor ve basın mensupları dahil kimsenin sınıra yaklaşmasına izin verilmiyor.