Yuh artık! 15 Temmuz Şehitler Anıtının mermerini tutuklu FETÖ şüphelisinin aile şirketinden almışlar!

Yuh artık! 15 Temmuz Şehitler Anıtının mermerini tutuklu FETÖ şüphelisinin aile şirketinden almışlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışında yapılacak olan Şehitler Anıtı’nın mermer malzemesinin, halen Muğla’da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Sami Çoban’ın CEO’luğunu yaptığı Çobanlar Mermer’

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminin başladığı eski adıyla Boğaziçi köprüsü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün çıkışına yapılacak olan 15 Temmuz Şehitler Anıtı için gerekli olan mermerin, halen Muğla’da FETÖ şüphesiyle tutuklu bulunan Sami Çoban’ın CEO’luğunu yaptığı Çobanlar Mermer A.Ş şirketinden alındığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapımına başlanan anıtın mermerinin temin edildiği bir aile şirketi olan Çobanlar Mermer’in halen FETÖ’den tutuklu olan eski CEO’su aynı zamanda MUSİD Başkanı da olan Sami Çoban’ın, TUSKON’un Erdoğan’ı tehdit edildiği toplantısında da TUSKON başkanı firari Rıza Nur Meral’i alkışlayanlar arasında olduğu ortaya çıkmıştı.

USTANIN SOSYAL MEDYA PAYLLAŞIMIYLA ORTAYA ÇIKTI

Bu arada, 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın mermerinin Çobanlar Mermer A.Ş firmasından alındığı, firmanın ustalarından Necip Öztürk’ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıktı. Öztürk, mermerlerin fotoğrafıyla birlikte “Allah’ın izniyle İstanbul 15 Temmuz Şehitler anıtı için taşımızı sardık” paylaşımı yapınca ortalık karıştı. Bu duruma firmayı ve Sami Çoban’ın FETÖ ilişkisini bilen sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi.

Skandalla ilgili Muğla'da Kemal Önekli ismiyle yerel gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan Hayrettin Şaşmaz'ın Valiliğe ve ilgili makamlara suç duyurusunda bulunduğu da öğrenildi.

BABASI SAMİ ÇOBAN’IN FİRMAYLA İLİŞKİSİNİ REDDETTİ

Gösterilen tepkiler üzerine, FETÖ tutuklusu Sami Çoban’ın babasının, “Sami’nin firmayla bir ilişkisinin olmadığı, bir ortaklığının bulunmadığı” yönünde açıklamalarda bulunduğu belirtilirken, yerel medyadaki bir çok haberde, Sami Çoban’ın, aile şirketi olan Çobanlar Mermer A.Ş CEO’su olarak açıklamalarının yer aldığı görüldü.

 

AVAZTÜRK/Ersin Yıldız