Ziraat Bankası'nda borcu olanlara müjde! Borçlar siliniyor! Hemen hesaplarınızı kontrol edin...

Ziraat Bankası'nda borcu olanlara müjde! Borçlar siliniyor! Hemen hesaplarınızı kontrol edin...

Ziraat Bankası yaptığı duyuruda 250 bin 1 lira ve üzerinde olan borçların silineceğini duyurdu. Borcu olanların hesaplarını kontrol etmesi hususunda da uyarı yapıldı.

Türkiye 6 Şubat Pazartesi günü adeta asrın felaketini yaşadı. Önce Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde peş peşe gelen depremler binlerce can alırken akabinde iki gün önce Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerle can kaybı sayısı katlandı.

13400168-728xauto.webp

Ziraat Bankası'nda borcu olanlara müjde! Borçlar siliniyor! Hemen hesaplarınızı kontrol edin...- Depremlerdeki can kaybı sayısı günden güne ve hatta saatler geçtikçe artarken Türkiye'de 3 ay süre ile deprem bölgelerinde OHAL ilan edilmiş ve Milli Yas ilan edilmişti. Depremde enkazdan sağ olarak kurtulan vatandaşlar ise yardıma muhtaç duruma gelmiş bir çoğu evlerini, dükkan ve iş yerlerini, araçlarını kaybederken maddi manevi hasara uğradı. 63edfd004e3fe02fd0c9e964.webp

Ziraat Bankası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kamu bankaları çiftçilerin borçlarını silecek' talimatlarını uygulayarak yaptığı bir açıklama ile anapara toplamı 250 bin lira ve altında olan kişilerin kredileri ile ilgili erteleme işlemleri resen gerçekleştirileceğini duyurdu.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince (Tarım Kredi) düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki kredi borçları 1 yıl ertelenmesine de karar verildi.thumbs-b-c-62311acfced05f073ffbaeee2c11ed48-001.jpg

KARAR KİMLERİ KAPSIYOR

Borçlar hakkındaki kararlar için, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi tarafından kullandırılan ve 6 Şubat itibarıyla (bu tarih dahil) vadesi henüz gelmemiş olmakla birlikte bir yıl içinde dolacak olan, vadesi 1 yılın üzerinde olanlarda 1 yıl içinde başvuru yapılan veya vadesinden itibaren bekleme süresi içinde olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin kararlar kapsamındaki tarımsal kredi borçları, vadesinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilerek vade tarihlerinden itibaren bir yıl süreyle erteleneceği belirtildi.