1.944 TL taksitle faizsiz 70 bin TL kredi desteği için başvurular bu hafta başlıyor!

1.944 TL taksitle faizsiz 70 bin TL kredi desteği için başvurular bu hafta başlıyor!

Halkbank, 1.944 TL taksitle faizsiz 70 bin TL kredi desteği için başvuruların bu hafta başlayacağını duyurdu!

Seçim sonrası kamu bankaları harekete geçiyor ve on binlerce vatandaşa faizsiz destek kredisi vermeye hazırlanıyor. Bu bağlamda Halkbank, tamamen faizsiz 70 bin TL’ye kadar 36 ay taksitle kredi vereceğini açıkladı.

70.000 liralık kredinin faizsiz ve ilk 6 ayı ödemesiz olacağını belirten Halkbank, bu şekilde kredinin ayda 1.944 TL taksitlerle ödeneceğini söyledi. Başvuruların bu hafta başlayacağını duyuran banka, KOSGEB aracılığı ile ayrıca yine faizsiz 300 bin TL kredi verileceğini de belirtti.

Peki, 1.944 TL taksitle faizsiz 70 bin TL kredi desteği için kimler başvuru yapabilir? Başvurular kesin tarih olarak ne zaman başlıyor? Başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

Bu belirtilen 70 bin liralık kredi desteği başvuruları 30 Mayıs 2023 Salı günü başlıyor. Bu krediye aşağıda ki şartları sağlayabilen herkes başvuru yapabilir. Bu kredi bir destek kredisi olup, amaç; kadın istihdamını artırmaktır. Kimlere ne kadar kredi verileceği ve şartları aşağıda belirtilmiştir.

halkbank-kadin-girisimciler-70-bin-tl-kredi-destegi.jpghalkbank-kadin-girisimciler-70-bin-tl-kredi-destegi-1.jpg

Kredi özellikleri

Azami kredi limiti 50 bin TL’dir. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda üst limit 70 bin TL olarak uygulanır.

Kredi vadesi azami 36 aydır.

Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır.

Müşteri faiz oranı KOSGEB Destek oranı düşüldükten sonra belirlenecektir.