1 Milyon TL'nin 750 Bin TL'sini devletten almak için BUGÜN SON GÜN! Dev destek yarın bitiyor: Hemen başvuru yapın...

1 Milyon TL'nin 750 Bin TL'sini devletten almak için BUGÜN SON GÜN! Dev destek yarın bitiyor: Hemen başvuru yapın...

Kentsel dönüşümdeki dev destek için son gün bugün. Devletin yarısı bizden kampanyası için başlattığı dev fırsat son bulmak üzere. Belki de son saatler. İşte detaylar...

6 Şubat günü yaşanan deprem faciasının ardından uzmanlar Türkiye'nin en kalabalık ili olan İstanbul için yeni bir uyarı yapmışlardı.

1 Milyon TL'nin 750 Bin TL'sini devletten almak için BUGÜN SON GÜN! Dev destek yarın bitiyor: Hemen başvuru yapın...- İstanbul'da son sayıma göre yaşayan 15 milyon vatandaşın can güvenliği içinn hükümet düğmeye bastı ve kentsel dönüşüm anlamında vatandaşı da mağdur etmemek için kentsel dönüşümdeki giderler açısından yarısını karşılayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Yarısı Bizden Kampanyası için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!

YARISI BİZDEN KAMPANYASI İÇİN BAŞVURULAR 900 BİNE YAKLAŞTI

Paylaşılan bilgilere göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasına vatandaşların da yoğun ilgisi sürüyor. Söz konusu kampanya ile ilgili olarak açıklanan resmi rakamlara göre, söz konusu kampanya için başvurulan bağımsız bölüm sayısı da 900 bine yaklaştı. 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' projesiyle mega kent İstanbul'da 5 sene içinde depreme dayanıksız binanın kalmaması hedefleniyor.Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!​​​​​​​

Konu ile ilgili olarak verilen resmi bilgilere göre, mega kent İstanbul'da yarısı bizden kampanyası için en çok başvuru Bahçelievler'den geldi. Bahçelievler ilçesinde vatandaşlardan toplamda 6 bin 84 bina için, 22 bin 600 başvuru geldi. Onu 19 bin 105 başvuru sayısıyla Bağcılar, 16 bin 744 sayısıyla Güngören izlerken, Üsküdar'dan 14 bin 645, Fatih'ten 12 bin 335, Avcılar'dan 11 bin 886 başvuru geldi.

750 BİN TL'Sİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Verilen bilgilere göre, 2 oda 1 salon 100 metrekare evin 750 bin liralık kısmı devlet tarafından karşılanarak kalan tutarın da yüzde 10 peşinat ile 5 bin 625 liradan başlayan taksitlerle ve 10 yıl vadede verilecek.