10 ilde OHAL kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

10 ilde OHAL kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından alınan karar ile birlikte 10 ilde Olağanüstü Hal ilan edileceği ifade edilmişti. Meclis'te yapılan oylamanın ardından karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük depremin ardından binlerce vatandaş hayatını kaybetmiş, binlerce vatandaş ise enkaz altında kurtarılmayı beklemekteydi. Hala yürütülen çalışmalarda enkaz altında olduğu bilinen vatandaşların bilinmesi ile birlikte 10 ilde hem enkaz altında kalan vatandaşlar için hem de deprem bölgesinde bulunan depremzedeler için yardım çalışmaları yürütülmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ise 10 ilde çalışmaların yürütülebilmesi adına ve kontrolün sağlanabilmesi adına 3 ay süre ile OHAL ilan edilmesine karar verdi. Konunun Meclis'te yapılacak olan oylamanın ardından kabul edileceği bildirildi.

Alınmak istenen bu karar ile birlikte Meclis'te İYİ Parti, CHP ve HDP'nin ret oyu kullandıkları öğrenildi. Karar oy çokluğu ile Resmi Gazete'de kabul edildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Yayımlanan karara göre Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da deprem nedeni ile 3 ay süre ile OHAL'in ilan edildiği resmen duyuruldu.

Alınan karar Resmi Gazete'de “Anayasanın 119’uncu maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde 8/2/2023 Çarşamba günü saat 01.00’dan itibaren üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesine ilişkin 8/2/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Karar Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 9/2/2023 tarihli 61’inci Birleşiminde onaylanmıştır.” ifadeleri ile açıklanmış oldu.

7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen iki büyük depremin ardından alınan bu karar ile birlikte 3 ay süre ile 10 ilde çalışmaların yapılacağı ifade edildi.