100 bin TL EYT kredisi veriliyor! Banka duyurdu: İşte şartlar ve koşullar...

100 bin TL EYT kredisi veriliyor! Banka duyurdu: İşte şartlar ve koşullar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) uzun yıllardır mücadelesini verdikleri emekliliğe sonunda kavuştular. Milyonlarca EYT'li geçtiğimiz günlerde yasalaşan EYT kararı ile emeklilik başvurularını yaptı. Bu aşamada emeklilere kredi fırsatı doğdu.

Milyonlarca EYT'linin emeklilik hayali gerçekleşmişken bankaların promosyon ve kredi fırsatları ile ilgili olarak gelişmelerini de peş peşe duyurdukları görüldü. Bankalar adeta EYT kredileri için en iyi faiz oranındaki fırsatları verebilmek ve vatandaşları bankalarına çekebilmek için yarışa girmişken promosyon tutarları ve kredi fırsat detayları merak edildi.

para-sayma-yontemleri-ofix-blog-3.jpg

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe giren EYTyasasının ardından milyonlarca EYT'li bankaların yeni fırsatlarının arayışına koyuldu. Bu aşamada en dikkat çeken banka fırsatlarının başında gelen promosyon tutarları ise elbette oldukça önemliydi. Peki banka promosyonları EYT'liler için ne kadar belirlendi? İşte detaylar...kaynagi-belirsiz-para-girisinde-rekor-931209-5.jpg

EYT PROMOSYONU NE KADAR OLDU?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından alt limitin belirlenmesinin ardından bankalarda promosyon tutarları hazırlığına başladı. En düşük emekli maaşı baz alınarak belirlenen tutarlar açıklandı. Bankalar EYT için 3.500 ila 10 bin lira arasında promosyon vadediyor. Ayrıca 10 bin lira maaş alan emekliye, maaşını taşıması halinde 10 bin lira nakit bile ödüyor. Bazı bankalar da promosyon ödemesinin yanında düşük faizli kredi imkânı ile kredi kartına ekstra bonus fırsatı sunuyor. para-sayma-yontemleri-ofix-blog-8.jpg

PROMOSYON ŞARTLARI NELERDİR?

EYT'liler için bankaların sunduğu promosyon tutarlarından faydalanabilmek için vatandaşların tek yapmaları gereken emeklilik haklarını kazanmalarının ardından emekli maaşlarını almak istedikleri banka ile görüşerek emekli maaş aylıklarını 3 yıl süre ile başka bir bankaya aktarmayacaklarına dair taahhüt vermeler gerekçesi ile promosyon tutarlarından faydalanabilecekler.

100 BİN TL EYT KREDİSİ ŞARTLARI

Yaklaşık 100 Bin TL'ye varan EYT'lilere özel kredi fırsatları da sunulan bankaların bu aşamada şart ve usülleri de belirlendi. Askerlik borçlanması, doğum borçlanması gibi durumlar nedeniyle milyonlarca EYT'li kredi arayışına girmişken bu aşamada bankalarda yeni bir terim oluşturuldu ve 'EYT Kredisi' adı verilen krediler ortaya çıkarıldı.para-sayma-yontemleri-ofix-blog.jpg​​​​​​​

Vatandaşların EYT kredisinden yararlanmaları için prim gün sayısı ve sigorta başlangıç tarihine gösteren SGK tescil ve hizmet dökümü, SGK prim borcu yazısı ve gelir belgesini bankaya vermeleri yeterli.

Örneğin, prim gün sayısı yetmeyen kadın çalışan, bir çocuk için borçlanmak istediğinde, 720 gün üzerinden SGK’ya ödeyeceği prim 76 bin TL. Bir çocuk borçlanması için EYT kredisi kullanıldığında 12 ay taksitle, aylık ödeyeceği tutar 7.168 TL. Aynı şekilde prim gün sayısı yetmeyip de EYT’den emekli olamayan erkek çalışanlar; EYT kredisiyle 18 ay askerlik borçlanması yaptıklarında, SGK’ya ödeyecekleri 57 bin TL için 12 aylık taksitle bankaya yaklaşık 5.500 TL ödeyecekler.

641a81f9c8c3731120c1d811.jpg