115 milyar TL'yi aşan bağışında son durum! Yetkili isim 74 milyar TL'nin aktarıldığını duyurdu!

115 milyar TL'yi aşan bağışında son durum! Yetkili isim 74 milyar TL'nin aktarıldığını duyurdu!

15 Şubat tarihinde 8 TV kanalının ortak yayınında düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” isimli bağış kampanyasında toplanan yardımlara ilişkin son durum belli oldu. İşte ayrıntılar…

11 ili etkileyen ve şimdiye kadar açıklanan resmi verilere göre 48 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine, milyonların ise evsiz kalmasına sebep olan deprem felaketi, dünyayı ayağa kaldırdı. Ülkemizin büyük bir kısmını fiziken tamamını ise psikolojik olarak etkileyen asrın felaketinin ardından deprem bölgelerine yönelik çalışmalar devam ederken depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacı ile de dünyanın dört bir yanından ayni ve nakdi yardımlar gönderildi.

Depremin meydana geldiği ilk an itibari ile gerek kamu kurumları gerek özel firmalar gerek ise de ünlüler ve sade vatandaşlar, depremzedeler için yardım kampanyaları düzenledi. Bu kapsamda rekor bir bağışa imza atılan kampanyalardan birisi de “Türkiye Tek Yürek” isimli kampanya oldu. 15 Şubat tarihinde 8 TV kanalının ortak yayınında ekrana gelen ve saatler süren Türkiye Tek Yürek isimli yardım kampanyasında, tahminlerin çok çok üzerinde bir bağış miktarına ulaşıldı. Bağışların toplanmasının üzerinden tam 1 ay geçtikten sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şimdiye kadar deprem bölgelerine aktarılan tutarlar ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirdi.

74 MİLYAR TL’Yİ AŞTI!

115-milyar-tlyi-asan-bagisinda-son-durum-yetkili-isim-74-milyar-tlnin-aktarildigini-duyurdu.png

Deprem bölgelerine ve depremzedelere verilen desteklere ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, geçtiğimiz akşam AFAD Genel Merkezi’nde konuştu. Konuşması esnasında “Türkiye Tek Yürek” isimli bağış kampanyasına da değinen Oktay, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Tek Yürek kampanyasında taahhüt edilmiş olan 115 milyar 146 milyon 528 bin TL’nin, 74 milyar 118 milyon 164 bin TL’sini yatırdık. Toplanan yardımın her kuruşu, afetzedeler için kullanılacaktır.”

ÇALIŞMALARA İLİŞKİN SON DURUMU PAYLAŞTI!

AFAD Genel Merkezi’nde düzenlenmiş olan basın toplantısı kapsamında deprem bölgelerinde yürütülen çalışmalara ilişkin son durumu da paylaşan Oktay, şu ifadeleri kullandı: “Devlet ve millet olarak tek yürek olarak hareket ediyor ve yaralarımızı sarıyoruz. Felaketten kurtulmuş olan vatandaşlarımızın yeniden hayata tutunabilmeleri için çalışıyoruz. Deprem bölgesini sürekli olarak 360 derece tarıyoruz. Geliştirme alanlarını ve sorunları devamlı olarak tespit edip, çözümler üreterek yolumuza devam ediyoruz. Bütün bakanlıklarımız, kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimleri ve sivil kuruluşlarımız bir yaraya daha merhem olabilmek amacı ile insanüstü çaba göstermiş ve halen de göstermeye devam etmektedir.”