14 Mayıs seçim öncesi ceza infaz indirimi masada!

14 Mayıs seçimlerine 1 aydan az bir zaman kala ceza infaz indirimi masaya yatırıldı. Düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek bir imzasına bakıyor ve bu düzenlemelerinde şu anda masada olduğu bilgisini aldık. Tüm detaylar aşağıdaki videomuzda…

Öncelikle 5 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete’de yürürlüğe giren 7. Yargı Paketi hakkında kısa bir bilgi vereyim. Bu son yargı paketi içerisinde İcra-haciz düzenlemesi, uyuşturucu suçları ile ilgili düzenleme, avukatlar için yapılan birtakım düzenlemeler yer aldı.

İcra İflas Kanunu’nda yapılan birtakım değişiklikler sayesinde artık çat kapı haciz yapılamayacak. Bundan böyle haciz işlemleri kararı sadece hakimlikler tarafından verilebilecek.

Borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireylerine ait kişisel eşya ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyası haczedilemeyecek mallar arasında sayıldı. Ayrıca icra takibine konu alacağı aşacak şekilde haciz yapılamayacağı düzenlendi.

Uyuşturucu madde ticareti suçu cezasının alt sınırı yarı oranında artırılarak 10 yıldan 15 yıla çıkarıldı. Ayrıca tedavi ve/veya denetimli serbestlik tedbirlerine ilişkin uzatma süresi, 1 yıldan 2 yıla çıkarılmakta ve şüphelinin daha uzun süre tedavi ve/veya denetim altında tutulması sağlanacak. Cumhuriyet savcısının, erteleme süresi içinde uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını tespit etmesi için şüpheliyi yılda en az 2 kez ilgili kuruma sevk etmesi zorunlu hale getirildi.

Bunları aktardıktan sonra şimdi asıl konumuza gelelim;

Evet arkadaşlar, 14 Mayıs seçim öncesi ceza infaz indirimi masada! Şuanda masada olan bu ceza infaz indiriminden hemen hemen herkes faydalanabilecek. Faydalanamayacak suçlar arasında sadece terör örgütlerine mensup kişiler ile, kasten ve bilerek cinayet işlemiş, tekerrür yani infazında 58’inci madde bulunanalar, tecavüz suçu ve küçük yaştaki çocuğa cinsel tacizde bulunanlar bu indirimden faydalanamayacak.

Bu ceza infaz indiriminin önümüzde ki 2023 yılı Temmuz ayı öncesinde yapılması planlanmıştı ama bu erkene çekildi. Zira onbinlerce hükümlü covid salgını nedeniyle bulundukları açık cezaevi kurumlarından izinli ayrılmış ve bu süre Temmuz ayına kadar uzatılmıştı. Derken bu geçen sürede açık cezaevlerinde izinli kayıtlı bulunan hükümlü sayısı oldukça yükseldi ve 14 Temmuz sonrası bunların geri dönüşü kurumsal açıdan yada barınma açısından imkansız hale geldi. Dolayısı ile hükümet bu 14 Temmuz öncesinde bir ceza indirimi yapacaktı lakin seçimlerden dolayı bunu daha erkene almaya kadar kıldıkları belirtildi.

Buna ilişkin Ankara kulisleri, 14 Mayıs seçimleri öncesinde bu ceza indirimi düzenlemesini yürürlüğe koyabileceğini konuşuyor ve bu konuda da, düzenlemeye ilişkin kararın Erdoğan’ın imzasını beklediğini belirtiyor. Öngörülen ceza indirimi ise 3 yıl. Ki, bu düzenleme içerisinde sadece 3 yıllık bir infaz indirimi yok. Bunun yanı sıra KYK borçlarının faizlerinin tamamen silinmesi, ehliyet affı da olduğu belirtiliyor.

Hatta hükümet içerisinde görüştüğümüz kaynağa göre; bu düzenlemenin bayram öncesinde yürürlüğe girmesi planlanmış lakin buna ilişkin bazı maddelerde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın deyimiyle kendi içlerinde mutabık kalamamışlar. Dolayısı ile bunlara ilaveten de yargı anlamında birkaç düzenleme daha olabilir ama bunlara ilişkin de görüştüğümüz kimselerin bir bilgisi yok.

Ama bizler bu konuda oldukça takipçi birisiyiz ve bu konuları en yetkin kişilerle görüşüyoruz. Bu bağlamda, ki seçim arifesindeyiz; bu düzenlemelerin hemen çıkmasını istiyorsanız, ceza indirimi, ehliyet affı ve diğer konularda sesinizi daha gür duyurmak istiyorsanız öncelikli olarak yukarıda videosunu yayınladığımız Youtube kanalımıza abone olabilir, bu videomuzu beğenebilir ve yorumlar kısmında görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Bu taleplerin yerine daha çabuk ulaşması emin olun seçim öncesinde oldukça önemli…Bizlerden haber bekleyin derim, zira buna ilişkin tüm açıklamaları, planları sizlerle öncesinde paylaşacağız. Bir başka bölümde görüşmek üzere hoşçakalın;