15 Temmuz Gazileri ve Şehit yakınlarından anlamlı etiket: #İstifaEtArınç

15 Temmuz Gazileri ve Şehit yakınlarından anlamlı etiket: #İstifaEtArınç

15 Temmuz Gazileri ve Şehit yakınları, hemen her fırsatta FETÖcülere destek çıkan son olarak da camilerde okunan sala ve dualardan rahatsızlığını açıklayan Bülent Arınç için #İstifeEtArınç etiketi açtı.

15 Temmuz öncesi FETÖ soruşturmalarını kastederek “insanın cübbesini giyesi geliyor” diyen 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’ye yönelik mücadele sürecinde de bulduğu her fırsatta FETÖcüleri savunan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’a 15 Temmuz Gazileri ve Şehit yakınlarının öfkesi dinmiyor.

Son olarak Pandemi sürecinde camilerden sala ve dua okunmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç için 15 Temmuz Gazelire ve Şehit yakınları #İstifaEtArınç etiketi açarak tepki gösterdi.

Bilindiği gibi Arınç FETÖ’nün mağduriyet tabanını geniş tutum örgüt mensuplarını mağduriyet söylemi ile kurtarma stratejisine de destek verip, mağduriyet söylemini genelleştirerek, ''Kamudan ihraç edilen pazarda limon bile satamıyor. KHK mağdurlarını gördükçe perişan oluyorum, acı duyuyorum” ifadelerini kullanmıştı. Arınç açıklamalarını, "Evime temizlik yapmaya gelen bir daire başkanı kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Kırıkkale'den yumurta getirip kapı kapı satmaya çalışan bir genel müdür gördüğüm zaman felaket görüyorum. Bir benzinlikte pompa tutan bir Danıştay üyesini gördükçe acı duyuyorum. Bir lokantada garsonluk yapan bir genel müdür gördüğüm zaman perişan oluyorum. Bütün bunlar oluyor" şeklinde sürdürmüştü.

Arınç’ın bu açıklamaları sosyal medyada özellikle 15 Temmuz Gazileri ve Şehit yakınları arasında infiale yol açmıştı.

Arınç’ın benzer açıklamalarını son olarak Kemal Öztürk’e verdiği röportajda da dile getirmesi üzerine 15 Temmuz mağdurları Gaziler ve Şehit yakınları sosyal medyada Arınç’ı Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğinden istifaya davet ederek #İstifaEtArınç etiketi açtı.

Bu çerçevede 15 Temmuz Gazisi Yahya Tezgelen, etikete yazdığı tweette, “FETÖ’yü her daim savundu, propagandalarını yaptı.

Damadı abi çıktı, Melek ablasının elini öptü.

Gezicilere omuz verdi, ezan sesinden rahatsız oldu.

15 Temmuz Gazileri olarak son sözümüz Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden #İstifaEtArınç” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz gazisi Kaan Şimşek de, “Khk mağdurları ifadesini unutmuşsun. Pompacı, temizlikçi diyerek Gazilerin ve Sehit ailelerinin 15 Temmuzda yanmayan canını yakmıştır. #IstifaEtArınç” şeklinde paylaşımda bulundu. Etiket bir anda binlerce destek aldığı görüldü.

 

arinc-5-copy.jpg

 

arinc1-copy.jpg

 

 

arinc4-copy.jpg

AVAZTÜRK