15 yaş üstü milyonlara güzel haber! İŞKUR o kişilere günlük 233 TL cep harçlığı ödeyecek

15 yaş üstü milyonlara güzel haber! İŞKUR o kişilere günlük 233 TL cep harçlığı ödeyecek

İŞKUR 2023 destek ödemeleri tüm hızı ile başlarken işi olmayan kişilere yönelik olarak meslek edindirme kursları ve İşbaşı Eğitim Programları için ödenecek cep harçlığı rakamları ilan edildi.

15 yaş üstü milyonlara güzel haber! İŞKUR o kişilere günlük 233 TL cep harçlığı ödeyecek... Türkiye İş Kurumu İŞKUR 2023 yılına özel yeni İşbaşı Eğitim Programları ve mesleki eğitim programları için beklenen duyurusunu yaptı. Yapılan açıklama kapsamında İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları açıklanırken aynı zamanda programa katılan kişilere ödenecek günlük cep harçlığı rakamları da belli oldu.

Yapılan açıklama kapsamında günlük cep harçlığı ödenen kişilerin İŞKUR tarafından hazırlanan mesleki eğitim kurslarına katılabilecekleri ilan edildi. Günde en az 5 en fazla 8 olmak üzere haftada 6 gün olarak düzenlenen kurslara katılan kişiler kurs sonunda hem ücretsiz meslek sertifikası kazanacak hem de kurslara katılım karşılığında yapacakları yemek ve yol parası harcamaları için günlük cep harçlığı kazanacak.

İŞKUR KURS BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
  • Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak için aranılan şartlara haiz olmak.

cep-harcligi.jpg

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI İLE İŞKUR GÜNLÜK CEP HARÇLIĞI 2023 RAKAMLARI KAÇ TL, NE KADAR?

İşkur tarafından yapılan açıklama ile geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 232,71 TL cep harçlığı verileceği ilan edilirken öğrencilere 158,66 TL, işsizlik maaşı alan kişilere günlük 105,78 TL, iş arayan statüsü ile programlara kayıt olan kişilere ise günlük 211,55 TL cep harçlığı ödemesi yapılacağı duyuruldu.

İŞKUR CEP HARÇLIĞI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Düzenlenen programlara katılmak isteyen kişiler için başvurular 81 il genelinde yer alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, hizmet merkezleri ve İŞKUR e-Şube uygulaması üzerinden yapılabilecek. Başvuru yapan kişiler onay almaları durumunda kurslara katılarak hem meslek öğrenecek hem de günlük cep harçlığı ödemesi alabilecekler.