Ev hanımlarına her ay düzenli destek ödemesi! Hesapları kontrol edin 1250 TL yatırıldı

Ev hanımlarına her ay düzenli destek ödemesi! Hesapları kontrol edin 1250 TL yatırıldı

Türkiye'de milyonlarca ev hanımını yakından ilgilendiren sıcak destek ödemesi gerçekleştirildi.

Ev hanımlarına her ay düzenli destek ödemesi! Hesapları kontrol edin 1250 TL yatırıldı - Türkiye'de milyonlarca ev hanımını yakından ilgilendiren sıcak destek ödemesi gerçekleştirildi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ev hanımlarına destek ödemesi gerçekleştirileceği ifade edildi. Devlet tarafından geliri düşük olan aileler için bu destek ödemeleri geçerli olacak. Bu destek ödemelerinden faydalanmak isteyen kişiler de internet üzerinden veya SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) üzerinden başvurular gerçekleştirilecek.

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalara yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Destek Programı ödemeleri doğrultusunda paraların Haziran 2023 ayına kadar her ay yatırılacağı ifade edildi. Gelen bilgiler sonrasında ise yardım ödemelerinin de seçim sonrasında devam edeceği bildirildi.

EV HANIMLARINA DESTEK ÖDEMESİ

Türkiye'de yaşanan gelişmeler doğrultusunda destek ödemeleri ev hanımlarına gerçekleştirilecek. Düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan destek ödemelerinden faydalanacak kişilerin aşağıda ki şartları karşılaması gerekiyor:

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
  • durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Türkiye'de bu destek ödemelerinden faydalanacak olan kişilerin; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Türkiye'de Aile Destek Programı doğrultusunda geçerli olacak olan başvurular; hanelerin sosyoekonomik profillerinin ve gelir seviyelerinin de belirlenebilmesi adına da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Ülke genelinde sosyal yardım başvuruları e-devlet üzerinden yapılmaya devam ediyor. Bu süreçte e-devlet kapısına giriş yapacak olan vatandaşlar, SOSYAL YARDIM BAŞVURU sayfası üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.