18-25 yaş arası gençlere müjde!

18-25 yaş arası gençlere müjde!

Milyonlara gencin en büyük problemi olan işsizlik sorununa devletten yapılan hamle ile on sekiz yirmi beş yaş arası gençlerin maaş sigorta ve primlerini altı ay devlet altı ay iş yeri ödüyor.

İş dünyası yeni bir istihdama kapı açtı. 2018 yılında uygulamaya giren vergi, prim ve kararı alına teşvikler vatandaşların iş bulma hayaline yeni bir ufuk açtı. gizemmm-002.jpg

En çok talep gören teşviklerden biride bir senden bir benden teşviki oldu.

BİR AY SENDEN BİR AY BENDEN

Bu karar göre üç veya daha az çalışanı olan imalat sektöründe ki iş yerleri ek olarak çalıştırdıkları yaşları on sekiz ve yirmi beş yaş arası olan gençler için çalışma hakkı olan maaşını, sosyal güvenlik primlerini, vergilerini bir ay iş yeri karşılasın bir ay devlet karşılasın kararını aldı.

Maaşların asgari ücret üzerinden yapıldığı bu uygulamaya göre bu istihdama katılan gençlerin maaşını tam altı ay devlet ödüyor. İŞKUR’un maaş sigorta ve primleri üstlendiği bu uygulama için tam yüz bin firma başvuru yaptı.

İMALAT VE BİLİŞİM ALANINA TAM DESTEK

Öte yandan başlayan işbaşı eğitim programları için gençlere cep harçlığı verilecek. Bu yılda mevcut rakamın 54 lira olduğu uygulamada daha kapsamlı olan işlerde örneğin siber alanda güvenlik, bulut bilişimi yada kodlama adına yapılan iş gruplarında bu rakam 75 liraya çıkacak.