18 yaşından 35 yaşına kadar herkes başvurabilecek:  7 Bin 500 TL geri ödemesiz destek hesaplara yatırılıyor

18 yaşından 35 yaşına kadar herkes başvurabilecek: 7 Bin 500 TL geri ödemesiz destek hesaplara yatırılıyor

Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'un şuan ki durumu ile 15 milyonluk nüfusunda yine milyonlarca ihtiyaç sahibi bulunuyor. Tüm ihtiyaç sahipleri ve yeni evlenecekler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kesenin ağzını açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal destek talimatları ile uygulamaya konulan yeni evlilere ve ihtiyaç sahiplerine destek ödemesi başladı.

evlilik-destegi.jpg

18 yaşından 35 yaşına kadar herkes başvurabilecek: 7 Bin 500 TL geri ödemesiz destek hesaplara yatırılıyor- Yaz aylarının gelişi ile birlikte düğün sezonu yurt genelinde açılmışken özellikle büyükşehirlerde doların 23 TL'ye kadar yükseldiği bu son aylarda ev yerleştirmek ve çeyiz eşyaları almak neredeyse imkansız hale geldi. Bu anlamda İBB'nin destek ödemeleri milyonlara umut ve destek oldu.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

7 Bin 500 TL'lik destek ödemesi almak için Değerlendirmeye tabi olacak çiftlerin 3 ay içinde evlenmeleri, İstanbul’da ikamet etmeleri, sosyal incelemede uygun görülmeleri gerekiyor. Çiftlerin daha önce boşanmayla sonuçlanan evlilik gerçekleştirmiş olmaları başvurularına bir engel teşkil etmiyor. para-sayma-yontemleri-ofix-blog.jpg

Her yıl ortalama 90 bin evliliğin gerçekleştiği İstanbul’da, ihtiyaç sahibi olduğu sosyal incelemeyle belirlenen yaklaşık 10 binin üzerinde çift, destekten faydalanabilecek. Başvuralar Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin mobil uygulaması ve sosyalyardim.ibb.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı.

İmamoğlu konu ile ilgili olarak, ' 2023 yılında İstanbul'da yeni evlenecek 10 binin üzerinde çiftimize, tek seferlik 7 bin TL evlilik desteği vereceğiz.Yeni yuva kuracak çiftlerimize katkıda bulunmak bizleri çok mutlu ediyor. Yeni evlenecek tüm çiftlerimizin hayalleri gerçek, mutlulukları daim olsun. Bu zor günleri hep birlikte dayanışma ile hep birlikte aşacağız. Birlikte başaracağız." dedi.