2 Mart 2023 evde bakım aylığı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi

2 Mart 2023 evde bakım aylığı yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği sosyal destek ödemelerinden biri olan evde bakım maaşı için yeni bir ay daha geldi. Mart ayı ödeme takvimi ise, ortaya çıktı.

Son zamanlarda destek ödemelerine ilişkin projelerini artırmaya odaklanmış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın birçok yeni destek ödemesi devreye alındı. 2023 yılı itibariyle ödenmeye başlanmış olan destek ödemelere ek olarak, halihazırda sağladığı destek ödemelerini sürdüreceğini duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılında da evde bakım maaşı ödemelerini gerçekleştireceğini ilan etmişti.

İhtiyaç sahibi olan kişileri desteklemeyi sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu kapsamda ödediği destek ödemelerinden biri olan evde bakım maaşı her ay olduğu gibi bu ay da merak konusu haline geldi. Her ay belirli dönemlerde olmak üzere, illere göre hesaplara geçirilen evde bakım maaşının, bugün yatıp yatmadığı ise evde bakım maaşlarından yararlanan vatandaşların gündemi oldu. Peki, 2 Mart 2023 Mart ayı evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar…

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

2-mart-2023-evde-bakim-ayligi-yatti-mi-evde-bakim-maasi-yatan-iller-listesi-2.jpg

Bakıma ihtiyaç duyan engelli, hasta ve yaşlı bireylerin ailelerine ödenen bir tür nakit devlet desteği olan evde bakım maaşı, diğer destek ödemeleri gibi ocak ayından itibaren zamlı bir şekilde hesaplara aktarılmaya başlandı. Memur zammına endeksli olan evde bakım maaşı, son olarak 2022 yılı temmuz ayında zamlanarak 3 bin 336 TL olarak ödeniyordu. Ocak ayında gelen memur zammı ile birlikte bir kez daha zamlanmış olan evde bakım maaşı 2023 yılında 4 bin 337 TL olarak ödenmeye başladı. Yeni yılın ilk iki ayı için ödemeleri tamamlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mart ayı ödeme takvimi ise, bugün itibariyle netleşmeye başladı.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Diğer destek ödemeleri gibi her ayın belirli döneminde hesaplara geçen evde bakım maaşı, şimdiye dek her ayın 15’inden sonuna kadar, yani bu ay için 31’ine kadar, ödeniyordu. Bu ay da aynı olması beklenen evde bakım maaşının 15 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında il il hesaplara geçmesi bekleniyor. Öte yandan e-Devlet üzerinden sorgulanabilen evde bakım maaşının “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” hizmeti aracılığıyla hesaba geçip geçmediği öğrenilebiliyor.