2000 sonrası kademeli emeklilik, çıraklık ve staj sigortası EYT için AK Parti'den açıklama geldi!

2000 sonrası kademeli emeklilik, çıraklık ve staj sigortası EYT için AK Parti'den açıklama geldi!

EYT müjdesi sonrası gözler 2000 sonrası kademeli emeklilik müjdesine çevrilirken EYT staj mağdurları çıraklık sigortası borçlanması için AK Parti'den son dakika açıklaması geldi.

2000 sonrası kademeli emeklilik, çıraklık ve staj sigortası EYT için AK Parti'den açıklama geldi! Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasasının önümüzdeki hafta meclise geleceği açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada EYT'nin önümüzdeki hafta meclise geleceğini duyurmuştu.

Yapılan açıklama ile EYT yasası kapsamında ilk etapta ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan 2 milyon 250 bin kişinin hemen emekli olacağı kademeli olarak ise 5 milyon kişinin erken emekli edileceği ilan edilmişti. Yapılan açıklamada EYT yasası için tarih 8 Eylül 1999 olarak belirlenmiş, bu da bir günle bile erken emeklilik hakkını kaçıran kişilerin büyük tepkisini çekmişti.

2000 SONRASI KADEMELİ EMEKLİLİK EYT YASASI İÇERİSİNE EKLENECEK Mİ?

Kademeli emeklilik için kamuoyunda büyük tepki ve talep oluşurken konu hakkında son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin tarafından yapıldı. Canlı yayında açıklama yapan Zengin EYT konusunda açıklama yaparak "Geçtiğimiz hafta SGK bir sunum yaptı. Onların sunumunu dinledikten sonra meselenin çok katmanlı olduğunu gördük. Bu kanun çıktığında hemen yararlanacak 2.5 milyon insanımız var. Birkaç yıl içerisinde yararlanması muhtemel insan sayısı 5 milyona ulaşıyor, çok ciddi bir sayı" diyerek bu nedenle EYT'nin çok önemli olduğunu söyledi.

EYT'DE İLK MAAŞ ÖDEMESİ NE ZAMAN, EYT'LİLER İLK MAAŞI HANGİ TARİHTE ÖDENECEK?

EYT'nin mali yükünün 150 milyar lirayı aşacağını belirten Özlem Zengin "Çalışmalar devam ediyor. Beklenen mesele olduğu için insanları tedirgin etmeyi doğru bulmuyorum. İlk maaşlarını mart ayında alacak şekilde şubat ayında bu düzenlemeyi Meclis’te tamamlamayı hedefliyoruz. Son derece teknik bir çalışma, aynı anda iki Bakanlığın koordineli çalışması gerekiyor" diyerek hedeflerinin Mart ayında ilk maaşları ödemek olduğunu söyledi.

2000 SONRASI KADEMELİ EMEKLİLİK HAKKI GELECEK Mİ, STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI EYT İLK İŞE GİRİŞ TARİHİ SAYILACAK MI?

Zengin çıraklık ve staj sigortasının ilk işe giriş tarihi sayılması ihtimalinin zor olduğunu belirterek "Gönül ister ki mümkün olduğunda bu alanı genişletelim. 1999 yapıyorsunuz bir günde kaçırdım diyen var. 2000 ile ilgili EYT kampanyası başlatanlar var. O yüzden bu dengeyi çok iyi tutmamız lazım. Devlet dediğimiz şey biziz. Hepimiz ortak bütçesi bu, önce elzem olanları yapmamız lazım" diyerek kademeli emeklilik ihtimalinin de zor olduğunu söyledi.