2023 model sıfır araçlar rekor zamla geldi! Araba fiyatları cep yakacak

2023 model sıfır araçlar rekor zamla geldi! Araba fiyatları cep yakacak

Araba fiyatları için gözler 2023 model araçlara çevrilmişti. Ne yazık ki beklendiği gibi fiyatlar rekor zamla açılış yaptı.

2023 model sıfır araçlar rekor zamla geldi! Araba fiyatları cep yakacak... Koronavirüs salgını nedeni ile araba fiyatları rekor seviyede artış göstermişti. Hastalığın Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesi ve ölüm oranın artması ile pek çok kişi toplu ulaşımdan uzaklaşarak kendi arabasını almaya satın almaya yönelmişti.

Süreçte kapanma kararları ve uçuş yasakları ile tedarik zinciri yara almış, otomobil fabrikaları uzun süre kapalı kalmış bu da stok sorunları yaşanmasına neden olmuştu. Araçlara olan talebin rekor oranda arttığı bir dönemde sıfır araç stoku sorunun da yaşanması ile araba fiyatları zam üzerine zam görmüştü. Yaşanan zam çılgınlığı öyle bir boyuta ulaştı ki bir süre sonra bazı modellerde ikinci el araç fiyatları stok sorunu olan sıfır araç fiyatlarını bile geride bırakmıştı.

2023 MODEL SIFIR ARAÇ FİYATLARI PEŞ PEŞE AÇIKLANDI, REKOR ZAM DUDAK UÇUKLATTI!

Sıfır araba almak istiyorum diyen kişilere yönelik olarak 2022 yıl sonunda beklenen kampanyalar hayal kırıklığı yaratmıştı. Beklenen kampanyalar ile indirim son derece sınırlı kalırken ÖTV matrahı düzenlemesi ile duyurulan modeller ne yazık ki bayilerde kısa sürede yoka düşmüştü. Bayilere giden kişiler elleri boş dönmüştü.

2023-fiyat-listesi.jpg

2023 MODEL SIFIR ARAÇ FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Sıfır araba sahibi olmak istiyorum diyen kişilere yönelik olarak beklenen 2023 model araç fiyatları peş peşe açıklanmaya başlandı. Fiat 2023 fiyat listesi için Egea Sedan model fiyatında başlangıç fiyatı 376 bin 900 TL olarak belirlendi. Egea Cross Wagon 2023 model satış fiyatı ise 712 bin 900 TL olarak belirlendi.

skoda-2023-fiyat-listeis.jpg

2023 model Skoda araç fiyat listesi içerisinde en düşük arabanın satış fiyatı Skoda Fabia modeli için belirlenen Elite 1.0 TSI 95 PS donanım paketi için satış fiyatı için açıklanan 554 bin 900 TL olarak ilan edildi.