2023 sandık görevlisi ücretleri ne kadar? Kimler görev alabilir? Başvurular başladı mı?

2023 sandık görevlisi ücretleri ne kadar? Kimler görev alabilir? Başvurular başladı mı?

Seçime iki ay kala pek çok vatandaş sandık görevlisi başvurularının ne zaman başlayacağını, şartlarının ne olduğunu ve ücretinin ne kadar olduğunu soruyor. Merak edilenler haberimizde…

2023 seçimlerine gidilen günlerde, sandık görevlileri için aranan şartlar ve ücretlere ilgi arttı. Hepimizin bildiği gibi Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Seçimleri 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. Genel seçimler için Seçim Kurulu Görevlileri YSK tarafından atanacak.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerde sandık görevlisi olmak istiyorsanız ne yapmalısınız? Hangi kurula başvurmanız gerekmektedir. Başlamanıza yardımcı olmak için 2023 sandık görevlisi ücretleri, başvuru koşulları ve yerleri hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri derledik.

SEÇİM HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

2023-sandik-gorevlisi-ucretleri-ne-kadar-kimler-gorev-alabilir-basvurular-basladi-mi.png

Türkiye Genel Seçimleri için resmi geri sayım başladı ve milyonlarca seçmen merakla 14 Mayıs 2023'te sandık başına gidecek. Bu arada seçim süreci kapsamında Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı da sandık görevlisi alımı yapacak. Bu önemli görevi üstlenmek isteyenlerin ilk adımı ikamet adreslerine göre ilçe seçim kuruluna başvurmaları. Ancak bir sandık görevlisinin rolü tam olarak neyi içerir ve başvuru sahipleri için gereklilikler nelerdir?

Bu sorulara cevap verebilmek için 2023 sandık görevlisi ücretleri ve başvuru detayları ile ilgili gerekli tüm bilgileri sizler için derledik.

KİMLER SANDIK GÖREVLİSİ OLABİLİR? NE ZAMAN BAŞVURULUR?

Seçim günü sandık kurulu üyesi olabilmek için ikamet adresinize göre ilgili seçim kurulu başkanlığına başvurmanız gerekir. Seçim Sandık Görevlisi başvuruları seçimden birkaç ay önce ilçe seçim kurulları tarafından ilan edilir.

İki çeşit sandık görevlisi vardır: Birincisi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından memurlar arasından seçilen sandık kurulu görevlisidir. İkincisi, siyasi partilerin sandık görevlisidir. Partilerin bu göreve başvurmak için sandık görevlisi olarak atamak istedikleri kişileri YSK'ya bildirmeleri ve başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

2019 senesinde yerel yönetimler tarafından belirlenen seçim sandık görevli ücretleri başkan ve üyeleri için 261 TL; siyasi parti temsilcileri için 130 TL idi. Bu oranlar 3 sene öncesi ait olduğundan fiyatların günümüze göre şekilleneceği ve YSK tarafından açıklanacağı ifade ediliyor.