2023 Şubat ayı TOKİ kura çekim tarihleri belli oldu mu? Arsa ve konut kuraları ne zaman çekilecek?

2023 Şubat ayı TOKİ kura çekim tarihleri belli oldu mu? Arsa ve konut kuraları ne zaman çekilecek?

Mart ayının sonuna kadar tamamlanması planlanan TOKİ kuraları, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sebebi ile askıya alındı. Yetkili kurum resmi açıklamayı yayınladı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz yıl tavan seviyelere ulaşan enflasyon ve oluşan ciddi kur farkı, pek çok hizmet sektöründe yüksek oranlı zamların ortaya çıkmasına sebep olmuştu. Yapılan zamlardan etkilenen kalemler arasında yer alan hammadde fiyatları, emlak sektörünü de doğrudan etkilemişti. Bu kapsamda başta sıfır gayrimenkuller olmak üzere ikinci el gayrimenkuller de milyonlarca tüketicinin bütçesini aşarak fahiş seviyelere ulaşmıştı. Bu durum karşısında devreye giren kamu kurumu, dar gelirli vatandaşları kendi gayrimenkullerine kavuşturabilmek amacı ile TOKİ sosyal konut projesini başlatmıştı.

Eylül 2022 tarihinde TOKİ tarafından başvurulara açılmış olan sosyal konut projesi, ekim ayının sonu itibari ile son başvuruları kabul ederek ekranları erişime kapattı. 250 bin konutun yanı sıra konut arsalarının da satışa sunulacak olduğu TOKİ projesi dahilinde kura çekimleri devam ederken mart ayının sonu itibari ile kura sürecinin tamamlanacağı ve inşaat süreçlerine hız kazandırılacağı ifade edildi. Bu kapsamda şubat ayı kura çekim tarihlerini de yayınlamış olan TOKİ, yaşanan deprem felaketinin ardından yeni bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ!

2023-subat-ayi-toki-kura-cekim-tarihleri-belli-oldu-mu-arsa-ve-konut-kuralari-ne-zaman-cekilecek.png

Ay başında şubat ayı kura çekim tarihlerini yayınlamış olan TOKİ, 6 Şubat tarihinde yaşanmış olan deprem felaketinin ardından yeni bir karar aldığını duyurdu. Resmi internet sitesi üzerinden yayınlamış olduğu yazılı açıklamada kura çekim tarihlerinin ileri bir tarihe ertelenmiş olduğunu belirten kamu kurumu, net bir tarih vermedi.

HANGİ İLLER İÇİN TOKİ KURALARI ERTELENDİ?

TOKİ’nin ay başında yayınlamış olduğu listede yer alan iller ve illere göre kura çekim tarihleri şu şekildeydi:

  • 6 Şubat: Kütahya
  • 6- 13 Şubat: İzmir
  • 7- 8 Şubat Afyonkarahisar
  • 13- 14 Şubat Tekirdağ
  • 12 Şubat: Kırklareli
  • 11 Şubat: Edirne

TOKİ’nin yapmış olduğu resmi açıklama neticesinde 13 Şubat tarihine kadar planlanmış olan tüm kura çekimlerinin ertelendiği öğrenilirken yeni tarihlerin ne zaman açıklanacağı ise henüz belli olmadı.