25 Yaşın üstü TOKİ’den konut duyurusu: Ev almak isteyenler, 19 Haziran’da başvurular başlıyor! Kura ile satılacak! Aylık ödemesi
Ev almak isteyenler TOKİ tarafından yapılan duyurulardan haberdar olmak istiyor. TOKİ kura ile satış duyurusunda bulundu. Yapılan duyuruya göre, başvurular 19 Haziran’da başlıyor.
TOKİ Bartın Merkez Dallıca Köyü 424 Konut Toplu Konut Projesi kapsamında İdare stoğunda bulunan, alt gelir gurubu kapsamında 12 adet 1+1 tipi konut için duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada başvuruların 19 -23 Haziran 2023 tarihleri arasında alınacağı bildirildi. Söz konusu konutlar kura ile satılacak.
Başvuru bedeli açıklandı
İsteklilerin 1000 TL başvuru bedelini yatırması gerekiyor. Başvuru yapılacak bankalar, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Projenin İlindeki Şubeler ve e-Devlet üzerinden (eDevlet başvuruları 22 Haziran 2023 tarihinde sona erecektir.)
BAŞVURU ŞARTLARI:
1. T.C. vatandaşı olması,
2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, ü Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)
3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, ü Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.
4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)
5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.
Aylık taksit ödemesi açıklandı

Buna göre başlangıç taksiti peşinata göre en az 4 Bin 368,16 TL olacak.