3 ilde yaşayanlar sel, su baskını, yıldırım durumlarına karşı tedbirli olsun: Bugün için vatandaşlara duyuruldu!

3 ilde yaşayanlar sel, su baskını, yıldırım durumlarına karşı tedbirli olsun: Bugün için vatandaşlara duyuruldu!

Bugün için vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Buna göre, bazı illerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 20 Mart Pazartesi için hava durumu verilerini paylaştı. Yapılan değerlendirmelerde, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli yağış beklendiği bildirildi. Bu nedenle vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Türkiye’de hava durumu

screenshot-1.jpg

MGM değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının ise iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmininde bulunuldu.