65 Yaşından büyük ve engelli vatandaşlar için duyuruldu:  40 TL ücret ödeyen sınırsız faydalanabiliyor!

65 Yaşından büyük ve engelli vatandaşlar için duyuruldu: 40 TL ücret ödeyen sınırsız faydalanabiliyor!

Sadece 65 yaşından büyük ve engelli vatandaşlar için geçerli olduğu açıklandı. 40 TL ücret ödeyen sınırsız olarak faydalanabiliyor. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “ Sadece 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın, web sitemizde de belirtilen başvuru koş

Ankara’da toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşları ilgilendiriyor. EGO Genel Müdürlüğü, 40 TL karşılığında sınırsız binişi olan ANKARAKART alınabildiğine dair bazı bilgilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ancak sadece 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın, web sitemizde de belirtilen başvuru koşullarını taşımaları ve 40 TL kart ücreti ödemeleri halinde, sınırsız biniş hakkı bulunmaktadır.”

65 Yaş Üstü Ankarakart

4 Mart 2014 tarih ve 28931 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliğinde , Kimlerin toplu taşıma hizmetlerinden ne şekilde(ücretsiz veya indirimli) yararlanacağına ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir. İlgili Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmenliğin 5. Maddesinde ay yıl olarak 65 yaşını doldurmuş kişilerin kullanabileceği kişiselleştirilmiş Akıllı elektronik ulaşım kartıdır. EGO Otobüs, Ankaray, Metro, Teleferik, Ankara Kent Merkezi Özel Toplu Taşıma (ÖTA), Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ve Başkentray ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaktadır.