6'lı masa kafaları karıştırdı! Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim oldu?

6'lı masa kafaları karıştırdı! Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim oldu?

Dün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelen Millet İttifakı üyelerinin cumhurbaşkanı adaylarını ne zaman açıklayacakları merak konusu oldu. İşte ayrıntılar…

18 Haziran tarihinde yapılacağı tahmin edilirken bir anda erkene çekilen ve tüm tartışmaların ışığında 14 Mayıs olarak duyurulmuş olan cumhurbaşkanlığı seçim tarihi, ülke gündemini karıştırdı. Kimileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta adaylığını koyamayacağını savunurken kimileri ise o tarihin adaylık için uygun olduğunu belirtti. Bu tartışmalar halen ara ara gündeme gelmeye devam ederken Millet İttifakı mensupları da yakın takip altına alındı.

Bu sene Cumhur İttifakı adına son kez aday olacağını açıklayan mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından gözler Millet İttifakı adayına çevrildi. 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı aylardır merak edilirken dün seçmenleri hayal kırıklığına uğratan bir gelişme yaşandı. Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelen 6’lı masa mensupları uzun bir toplantının ardından herhangi bir açıklamada bulunmadı. 2 Mart tarihinde cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını düşünen seçmenler tepkilerini sosyal medya hesaplarından gösterirlerken bazı kaynaklar aday ismini paylaştı.

BİR TOPLANTI DAHA YAPILACAK!

6li-masa-kafalari-karistirdi-millet-ittifakinin-cumhurbaskani-adayi-kim-oldu.png

Dün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelen Millet İttifakı mensuplarının toplantı çıkışında cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacakları düşünülürken beklenen olmadı. Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Millet ittifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28’inci Dönem TBMM ve 13’üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası ile ilgili olarak ortak bir anlayışa varmış bulunuyoruz. Genel başkanların, partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrasında nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.”

ADAY BELLİ OLDU MU?

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayını 6 Mart Pazartesi günü açıklayacağını duyurmasının ardından gündeme bomba gibi iddialar düştü. Kulislerden gelen bilgilere göre 5 parti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına onay verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ise onaydan önce partisine danışmak isteği ileri sürüldü.