75 yaş üstü ve çocuklar için açıkladı: Sağlık Bakanı Koca duyurdu!

75 yaş üstü ve çocuklar için açıkladı: Sağlık Bakanı Koca duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün önemli açıklamalarda bulundu. 75 yaş üstü ve çocuklar için de açıklama yapan Bakan Koca, açıklamalarında, büyüklerin sağlık durumlarının takip edildiğini, çocuklara ise yüz yüze ve online ruh sağlığı hizmeti verildiğini

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgelerinde durum değerlendirmelerinde bulundu. Bu kapsamda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, deprem bölgesinde 75 yaş üstü ile depremzede çocukların sağlıkta ili özel grubu oluşturduğunu bildirdi.

Bakan Koca’nın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

Afet bölgesinde 17 Binden fazlası hekim olmak üzere, 122 Bin sağlık personeli halen görevi başındadır. Verilen birinci basamak sağlık hizmetinin sayısı 3 Milyona yaklaşmıştır. Sağlık taramaları kapsamında 9 Bin köy ziyareti yapılmıştır.

Afet bölgesinde, 75 yaş üstü ile depremzede çocuklarımız sağlıkta iki özel grubu oluşturuyor. İkamet ettikleri yerden taşınmış olsalar bile büyüklerimize ulaşmaya çalışıyor, sağlık durumlarını takip diyoruz. Çocuklarımıza ise yüz yüze veya online ruh sağlığı hizmeti veriyoruz.