8 Şubat TikTok çöktü mü, sosyal medyada erişim kısıtlaması mı var?

8 Şubat TikTok çöktü mü, sosyal medyada erişim kısıtlaması mı var?

Bundan birkaç saat önce gelen bilgilere göre kullanıcıların Twitter'a erişimde sorun yaşadıkları bilgisi gelmişti. Bunun ardından TikTok'ta da benzer sorunlar yaşanmaya başladı. Kullanıcılar tarafından erişim sorununun olup olmadığı ise merak konusu oldu.

Depremin yaşanmasının ardından en çok kullanılan ve takip edilen sosyal medya platformlarından biri olan Twitter'da bugün birkaç saat önce erişim problemi yaşanmaya başladı. Kullanıcılar tarafından oldukça merak edilen bu konunun ardından tepkiler de büyümeme başladı. Depremin ardından hem haberleşmenin sosyal medya üzerinden sağlanması hem de pek çok yardımın da sosyal medya hesapları üzerinden yapılması ile birlikte Twitter'a olan erişimin engellenip engellenmediği merak konusu oldu.

TWİTTER'A ERİŞİM Mİ ENGELLENDİ?

Konu hakkında yetkili kişiler tarafından açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu iken 8 Şubat tarihinde saat 16.00 itibariyle Gazeteci Cüneyt Özdemir tarafından bir açıklama geldi. Açılamada kullanıcılar tarafından merak edilen erişim engellenin global değil, Türkiye özelinde olduğu ifade edilirken, BTK'nin Türkiye'de erişimi kestiği öğrenildi.

Bu durum özellikle de sosyal medyada deprem bölgesinde bulunan ve son durumu, gerekli olan ihtiyaçları ve yapılan yardımları Twitter hesabından paylaşan Haluk Levent, Oğuzhan Uğur gibi isimlerin de tepki göstermesine neden oldu. Elde edilen bilgilere göre Türkiye'de bu sorunun yaşanması, deprem bölgesinde yapılacak olan faaliyetleri de etkileyeceğine değinildi.

Bu erişim yasağına tepki gösteren isimlerin arasında ise Cem Yılmaz, Muharrem İnce, Fatih Altaylı, Mustafa Sandal gibi isimler de yer aldı. Son saatlere bakıldığında erişimin hala tam anlamı ile düzelmediği görüldü.

TİKTOK ÇÖKTÜ MÜ?

Merak edilen bir diğer konu ise Twitter'ın yanı sıra deprem bölgesinde en çok paylaşım yapılan diğer bir sosyal medya uygulaması olan TikTok üzerinden geldi. Gelen bilgilere göre kullanıcıların TikTok üzerinden de erişimde sorun yaşadıkları bilgisi geldi. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre burada da durumun tıpkı Twitter gibi olduğu, Global bir sorun olmadığı fakat Türkiye'de erişimin kısıtlandığı öğrenildi.

SOSYAL MEDYA KISITLAMASI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Erişimin kullanıcılara tamamen durduruldu Twitter ve TikTok uygulamalarında Bant daralmaları nedeni ile kişilerin kullanamaması konusu hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından konuya ilişkin yalnızca, "Benim öğrendiğim kadarıyla bazı teknik sorunlar vardı" şeklinde açıklamalar yapıldı. Fakat erişimin ne zaman eski haline geleceği ise henüz bilinmiyor.