Adalet Bakanlığı duyurdu! Davalar 2 ay süre ile ertelenecek!

Adalet Bakanlığı duyurdu! Davalar 2 ay süre ile ertelenecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem bölgesindeki davaların 2 ay süre ile erteleneceği ifade edildi.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından pek Bakanlıklar tarafından pek çok açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalardan biri de Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Bilindiği üzere deprem nedeni ile pek çok ilde eğitim gibi faaliyetlere ara verilirken, davaların da erteleneceği öğrenildi.

ADALET BAKANLIĞI AÇIKLADI!

Konu hakkında Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi;

"Deprem bölgesinde davalar 2 ay süreyle ertelenecek. Deprem yaşanan illerde adli soruşturmaların süratle başlatılması, yürütülmesi, sorumluluğu olduğu düşünülen şüphelileirin gözaltı maksadıyla Cumhuriyet Savcılıkları tarafından yoğun bir çalışma sürdürülmektedir. 75 hırsızlık ve yağma olayıyla ilgili 64 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 57'si tutuklandı, 7 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi.

Depremlerde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu olduğu gerekçesiyle 134 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 3'ü tutuklandı. Soruşturmada 7 kişi gözaltına alındı, 7 şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

Hırsızlık ve yağma suçlarında 24 saat olan gözaltı süresi 4 gün olarak uygulanacaktır. Hırsızlık ve yağma suçlarıyla etkin mücadele için bu değişiklik yapılmıştır."

Bu açıklama ile birlikte sürecin nasıl geliştiği gibi konuların yanı sıra depremin etkilerinin görüldüğü 10 ilde de faaliyetlerde ne gibi değişikliklerin yapıldığı da açıklanmış oldu.