Adıyaman'da tam 65 saat sonra enkaz altından 7 yaşındaki çocuk kurtarıldı!

Adıyaman'da tam 65 saat sonra enkaz altından 7 yaşındaki çocuk kurtarıldı!

Depremin ardından pek çok ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken gelen son dakika bilgisi ile birlikte Adıyaman'da 7 yaşındaki bir çocuğun enkazın altından kurtarıldığı öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük depremin ardından enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları devam ederken saatler geçtikçe de olan umutlar da azalmaya başlıyor. Pek çok vatandaşın hala enkaz altında olduğu bilgisinin gelmesinin ardından kurtarılma çalışmalarında gelen tek bir ses ve yaşam belirtisinin üzerine gidilmeye başlandı.

Depremin etkisinin görüldüğü tüm illerde başta AFAD olmak üzere çalışmalar yapılırken hem gönüllü vatandaşlar tarafından hem de polis, asker tarafından vatandaşların kurtarılması için tüm çalışmalar ile vatandaşlar da seferber oldu. Yıkılan binaların altında kalan vatandaşların bir an önce kurtulması için çalışmalar yürütülse de bir yandan da zaman ile mücadele başladı.

65 SAAT SONRA KURTARILDI!

Hem arama kurtarma ekipleri tarafından büyük bir çaba ile kurtarılmaya çalışan canlar bulunurken, bir yandan da o kişilerin hayatından endişe eden yakınları enkazların yanından bir saniye olsun ayrılmadı. Onların bir an önce kurtarılması için canla başla çalışan kişiler tarafından çalışmalar yürütülürken, umutlu bekleyiş sonrasında kurtarılan canlar da mutlu etti.

Bu bekleyişin sonuç verdiği anlardan biri de 65 saat sonra kurtarılan 7 yaşındaki Elif Ada oldu. Adıyaman'da devam eden arama kurtarma çalışmalarının ardından Siratut Mahallesi'nde yıkılan bir binanın enkazında çalışma sonucunda tam 65 saat sonra 7 yaşındaki Elif Ada'nın kurtarıldığı öğrenildi.

Gelen bu haberler umutların azalamaya başladığı bu saatlerde bekleyişin karşılığının alınmasına ve biraz da olsa vatandaşları mutlu etmesine neden oldu.