AFAD bugün için 5 ili uyardı: Perşembe gününe kadar…

AFAD bugün için 5 ili uyardı: Perşembe gününe kadar…

AFAD sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşım ile bugün için 5 ile uyarıda bulundu. AFAD tarafından yapılan paylaşımda Perşembe gününe kadar çok kuvvetli yer yer şiddetli yağış uyarısında bulunuldu.

AFAD vatandaşları olumsuz hava koşulları hakkında uyardı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde yağış beklendiği bildirildi.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

14 Mart Salı günü, Sabah ve öğle saatlerinden itibaren; Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde beklenen yağışların, Perşembe gününe kadar çok kuvvetli yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.

MGM tarafından bugün için yapılan uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bugün için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yapılan uyarılarda şu bilgilere yer verildi:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile sabah ilk saatlerde Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.